25 Kasım 2010 Perşembe

Izgara Hamsi


Başlığı okuyunca, hamsi ızgarada olur mu demeyin. Oluyor. Kayınvalidem şu çeyizcilerde satılan eski tip ızgaralardan almış. Eski tip ekmek kızartma makinelerini büyütmüşler. Bu sayede büyük bir ekmek kızartma makinesi, et ızgarası ve kestane pişiricisi olmuş.

HAMSİ IZGARA
Malzemeler
- 1 kg temizlenmiş hamsi
- Biraz tuz

Hamsileriniz yağlı değilse, üzerlerine azıcık sıvıyağ koyup ovun. Bu sayede daha sulu, lezzetli olur. Bizim hamsilerimiz yağlıydı, biz yağlamadık. Izgaraya dizip pişirin. Alt kısmına su konuyor, üstünde rezistansı var. Alt üst ederek pişirin. Yanında bol salatayla enfes oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler