11 Kasım 2010 Perşembe

Sultan Lokumu

Merhabalar,
Dün akşam artık iştahsızlığı sabitlenen oğlum için tarif denemelerimden sultan lokumuna geldim. Bu tarifi Limonlukek in blogundan aldım. Ne zamandır bu lokumları denemeyi istiyordum, sonunda oldu. Dün akşam yaptım, hem Çınar çok sevdi hemde iş arkadaşlarım çok beğendi (başta Figencik) :) Çok bereketliymiş, koca tepsi oldu. Ama limonlukekciğim ben senin kadar düzenli, intizamlı değilim. Yaptıklarım simetrik ya da kübik olmadı, kendine has hacimler oluştu :) Çınar onları hindistan cevizine bularken, tabakta sallamayı çok seviyor. Çikolatalı sosu da üşenmedim yaptım, güzel oldu. Tarif için teşekkür ederim.



SULTAN LOKUMU
Malzemeler:
- 1 kg. süt
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kase hindistan cevizi

Çikolatalı sos için
- Hazır çikolata sosu
- 500 ml süt



Önce yağı eritip, unu ilave edin. Unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Şekeri de ilave edip kavurmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş ilave ederek, muhallebiye yedirin. Koyu kıvamlı muhallebi olunca söndürün ve içine bir paket vanilya ekleyin. Vanilyayı karıştırıp soğuması için bekleyin. Soğuyan muhallebiyi, buz dolabında yaklaşık 2 saat bekletin. Sonra içine tarçınlı ceviz karışımı koyup toptop yapın (yapabiliyorsanız) . Hindistan cevizine bulayıp dizin. Üzerlerine çikolata sosunu tarifine göre hazırlayıp çay kaşığıyla dökün. Lezzetli ve sunumu hoş bir tarif. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Hiç şekline takılmayın, çok lezzetli duruyorlar, ellerinize sağlık. Bayramda ikram etmek için de çok güzel olurlar.
    Size de hayırlı bayramlar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Lezzet süperse şeklin ne önemi var ellerinize sağlık.Hem bir sonraki yapılışında dahada güzel görünür(bence bu şekilde güzel) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler