29 Aralık 2013 Pazar

İrmik Tatlısı ve Ekofit Ürünleri


Ekofit' in 5. İzmir Yemek Bloğu Yazarları toplantısında bize sunmuş olduğu Fior di  Frutta  reçel ile süsledim. Pratik oluşu nedeniyle Çınar'ın beslenme çantasınada koyuyorum. İki kare ekmek ile reçel koymak pratik oluyor. Kendim evde reçel yapsamda, bu tarz pratik şeylere hayır diyemiyorum. Sonuçta hayatımızı kolaylaştırmak için üretilen ürünler. Ekofit'in diğer ürünleri için sitesini ziyaret edin.


İRMİK TATLISI
Malzemeler
*  11 kaşık irmik
*  11 kaşık toz şeker
*  1 lt süt
*  1 portakalın kabuğunun rendesi
*  İsteğe bağlı bir kaşık tereyağ
*  Süslemek için organik çilek reçeli


İrmik , süt ve rendelenmiş kabuğu tencereye koyun. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayıp kıvamını alınca 50 gr tereyağı ekleyin. Tatlının  parlaklığını yağ veriyor. Islatılmış silikon kaba döküp dinlendirin. Ters çevirerek kek gibi çıkmasını sağlayan.  Üzerini organik reçelle süsleyin.



Çınarcık hafta sonu rahatsızlanınca, onun midesine dokunmayacak, rahatsız etmeyecek birşeyler pişirmek istedim. Küçük oğlum bu görüntüyü sevdi. Ateşli olan çocuğum azıcık azıcık yiyebildi.

1 yorum:

  1. Ben bu reçelleri çok beğendim, özellikle şeker ilavesiz ve organik olması güzel, orman meyveli olan favorim oldu :) Size de afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler