Merhabalar,
Bugün Sabiha Annenin klasik bayram tatlısının tarifini vermek istiyorum. Biz Akçay’dayken beraber yaptık. Benim çok beğendiğim bir lezzet. İki ölçüden yaptığınızda tam bayramlık oluyor :)
ŞEKERPARE
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı eritilmiş yumuşak margarin
- 1 çay bardağı soda
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Alabildiğine un
- İçi için ceviz içi
Şerbeti için
- 2,5 bardak şeker
- 3 bardak su
Sodayla yağları karıştırın, içine kabartma tozunu koyun. İyice homojen bir karışım olsun. Alabildiğince elenmiş un ve vanilya koyun. Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur olsun. Yoğurma işlemi tamamlanınca buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru, rendede ya da kalburda yuvarlak açıp içine yarım cevizler koyup kapatın. Margarinle yağlanmış tepsiye dizin. Fırında rengi değişinceye kadar pişirin. Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra şerbetleyin. Kurabiyesi soğuk, şerbeti sıcak olacak. En güzeli kurabiyesini bir gün önceden yapıp ertesi güne şerbetlemek. Afiyet olsun.
aslıcım bu şeker pare degilde görünüş olarak kalbura bastı olmuş ama senin ki rendeye bastı olmalı bence başlığı ona göre yazmalısın
YanıtlaSileminim tadı süperdir yapanın ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
a aaaaaaaaa! :)) utandım, dur düzelteyim. Teşekkürler
YanıtlaSilSevgili Sevil tatlıya çok güzel bir isim bulmuş, bayıldım doğrusu. Tatlı da pek nefis görünüyor, ellerinize sağlık olsun.
YanıtlaSilSevgiler..
evet Aslı Hanım :) ben, kayınvalidemle beraber yaptım ama nedense adını hep şekerpare yazmışım. nerden esti anlamadım :) şekerin büyüsüne kapıldım.
YanıtlaSil