21 Kasım 2010 Pazar

Barbunya Pilaki

Merhabalar,
Geçen akşam evde ne yapsam, ne yapsam diye düşünürken, derin dondurucuya koyduğum barbunyalar gözüme çarptı. Annemler de gelecek, ailede herkes sever diye yaptım. Tüm aile zevkle yedik. Ben üzerine limon sıkmayı sevmiyorum. Kendi lezzetinde hoşuma gidiyor.



BARBUNYA PİLAKİ
Malzemeler:
- 1 soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 kg barbunyanın ayıklanmışı
- 1 çay bardağından az sıvıyağ
- 1,5 kaşık domates salçası

Soğanı sıvıyağla kavurup, içine halka havuç ve küp patates ekleyin. Biraz kavurduktan sonra üzerine barbunyaları koyup karıştırın. Ardından su ilave edip, kısık ateşte uzun barbunyalar helmeleşene kadar pişirin. İsterseniz ocağı söndürdükten sonra yarım limon sıkıp karıştırın. Üzerine maydonozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Ben de çok severim, hem de biraz şekerli:))
    Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler