9 Ocak 2011 Pazar

İrmik Helvası

Geçenlerde tatlı oğlum benden fıstıklı irmik helvası yapmamı istedi. Bizde beraber yaptık. Sonra kalıplara koyup tabağımıza ters çevirdik. Tarif Ümit Usta’nın.



İRMİK HELVASI
Malzemeler:
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- Yarım fincan çam fıstığı
- ¾ paket margarin (yarım paket margarin + sıvıyağda koulabilir)
- 2 su bardağı sıcak su

Margarin yağında fıstıkları kavurun. Rengi değişince irmiği ilave edin. Meyanesi gelince sıcak su ilave edin. Sonrada toz şekeri dökün ve yavaş yavaş irmik, şerbeti çeksin. Karıştırarak pişirin. Kalıplara koyarak servis yapabilirsiniz. Üzerine tarçın ya da pudra şekeri sepeleyin. Aynı helvayı su yerine sütle yaparsanız daha besleyici olur, fakat görüntüyü matlaştırır. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. aslıcım ellerine sağlık oğluşunda afiyet bal olsun
    Ayrıca son zamanlarda evimi satmakla ilgilendiğimden çok fazla ziyaret yapamıyorum affola
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. aaaa hayırlısı olsun :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler