Dokuzuncubulut ’tan Aslı Hanım’ın bir tarifini daha denedim, çok hoşuma gitti. Sizlerle paylaşmak istiyorum. İlerleyen zamanlarda da yemeklerimin yanına çok kullandığımı göreceksiniz.
Mor Soğan Turşusu
Malzemeler:
- 3 adet mor soğan
- Yarım bağ maydonoz
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- Sumak
Soğanları piyazlık, yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Ardından derin bir saklama kabına sirke, su, tuz ve şekerden oluşan kaşışım yapıp soğanları bu salamurada bekletin. Sunacağınız esnada kıyılmış maydonoz ve sumakla karıştırıp servis edin. Kebapların, et yemeklerinin, bakliyatın hemen her şeyin yanına yakışan güzel bir çeşit salata. Orijinal tarifte şeker miktarı 3 tatlı kaşığıdır. Bizim için 1,5 kaşık yetti.” Şekerde nerden çıktı, ben şekersiz yapayım” diye yan çizmeyin. Çok güzel lezzet veriyor. Afiyet olsun. Ellerinize sağlık Aslı Hanım.
Merhabalar Aslı'cığım. Bugün internet bağlantısında yaşadığım bir sorun yüzünden bütün gün internete bağlanamadım:((
YanıtlaSilTarifi deneyip, beğendiğine çok sevindim. Senin de ellerine sağlık olsun. O nefis hamsi ançüezinin yanına yapıyorum ben de.
Sevgiler.
Mor soğan tek başına bile lezzetli turşusu da eminim harika olmuştur. Elinize sağlık.
YanıtlaSilİlginiz için teşekkürler kızlar :) Egeciğim, yaptığım soğanlar çok acıydı. bu sayede acılıklarını aldım.
YanıtlaSil