11 Ocak 2011 Salı

Zencefilli Ev Kurabiye - Gingerbread House

Merhabalar,
Dün akşam oğlumla İkea'dan aldığım Zencefilli Ev Kurabiyeyi yaptık. Paketin içinden blok halde, bisküvi parçaları çıkıyor. 200 gr şekeri, yavaş yavaş karıştırarak karamel hazırlıyorsunuz. Karamelle yüzeyleri yapıştırıyorsunuz. Ayrı bir kapta pudra şekeri, yumurta beyazı ve limon suyuyla koyu kıvamlı bir krema hazırlayıp, süslüyorsunuz.





İkea'nın beyaz krema tarifi, çiğ yumurtadan dolayı hoşuma gitmedi. Ben çilekli kuvertür ısıttıp, çatıları boyadım. Kenarları Dr. Oetker'in süsleme tüpleriyle süslemek istedim. Çınar mavi ve kırmızı istedi. Onlarla süsledik. Ancak, kullanımları çok zormuş. Uğraşılırmı bununla? Bir daha biraz zor kullanırım. Bir dahaki sefere normal krem şantiye azıcık gıda boyası koyup, yağlı kağıttan huni yapıp sıkacağım. Bonibon ve jelibonlar çok kolay eve yapışabiliyor. Erittiğim çikolata çok lezzetliydi, eve çok yakıştı.











Çınarcık evin içine, Kinder ve Toto gibi yumurtalardan çıkan küçük oyuncaklar ve trenleriyle doldurdu. Ardından ıhlamur yapıp, yanında evi parçalayıp yedik. Bizim için güzel bir akşamdı. İştahı kesilen oğlum içinde değişik bir menü oldu :)

İnternette değişik ev süslemeleri var. Eskiden Home Tv'de Zencefilli Ev süsleme yarışması varmış.

Eğer yapmayı düşünürseniz, İkea'da reyon gitgide daralıyor, haberiniz olsun.

http://www.nursendogan.com/2011/01/ginger-bread-house-zencefilli-ev-pasta/

http://ikizbebeklerim.blogspot.com/2011/01/zencefilli-kurabiye-evi.html

http://leziztarifler.blogspot.com/2007/12/gingerbread-house-kurabiye-ev.html

Bunlarda değişik ev modelleri...

4 yorum:

  1. Harika olmuş, ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  2. Boynuz kulagi gecmis,pembe cati daha guzel durmus bizimkinden.ellerinize saglik / afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. Sağol Barış :) Teşekkürler sana. Bizimki pek boş kaldı. Resimlerimde pek iyi değil. Bir yandan karamelle elimi yaktım, bir yandan çikolatayı çevirdim, süsleme tüplerini sıcak tutmaya çalıştım, zor oldu benim için. Sizinki tam şenlikli :)

    YanıtlaSil
  4. ben yedim bundan haftasonu süperdiiiii :)

    deniz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler