8 Ocak 2011 Cumartesi

Çikolatalı Toplar

Merhabalar,
Çınarcıkla evde uzun hastalık tatilimizde ne yapacağımızı şaşırdık. Hem halimiz yok hemde bir şeyler yapmak istiyoruz. Aklıma Tuba ’nın tarifi geldi. Evde uzun zamandır kullanmadığım, çikolata sosları bu vesileyle erimeye başladı. Bir ara Limonlu Kek , dolaplarını temizlemiş, son kullanma tarihi geçmiş olanları atmış ve markette kasa kenarında satılan genelde 5 TL altı, pasta dekoru ürünlerinden farkında olmadan ne çok aldığından yakınmıştı. Dolabıma bakınca, arkadaki yüzeyden limonlukekin mutfağına açılan bir kapı aradım :)
Özetle, bu tür aldığınız ama kullanmadığınız ürünler varsa, bu tarif eritmek için tatlı bir fırsattır. Dr. Oetker’in sitesinde de değişik top ve çikolata benzeri ürün tarifi var.



ÇİKOLATALI TOPLAR
Malzemeler:
- 1 paket çikolata sosu
- Sosu hazırlamak için 500 ml süt
- 2 paket petibör bisküvi
- Bulamak için Hindistan cevizi, fındık kırığı vb.


Çikolata sosunu, tarifinde belirttiği gibi 500 ml süt ile hazırlayın. Biraz soğuduktan sonra içine bisküvileri kırıp karıştırın. Ben bu haliyle yaklaşık iki saat beklettim. Ardında elinizle küçük parçalar halinde alıp yuvarlayın. İstediğiniz malzemeye bulayarak servis edebilirsiniz. Kakao, bisküvi kırığı, file badem, antep fıstığı olabilir. Ben Tuba’nın tarifine sadık kalarak fındık kırığı ve hindistan cevizine buladım. Eğer benim gibi tekdüze bir şeyler yapma konusunda ferasetsiz bir bayansanız, İkea ürünlerinden yararlanın. Ne zaman top bir şeyler yapsam, ya da el emeği gerektiren bir şeyler denesem, arkadaşım Didehan ve Figen ne kadar şekilsiz yaptığımdan yakınırlar. Genelde lezzeti yerinde ama şekilsiz şeyler yapıyorum. Bu sefer şeytanın bacağını kırdım. İkea’dan geçenlerde limon kabuğu soymak için aldığım Spritta’lar dan meyve topları yapanını bu topları hazırlarken kullandım. Sonunda tekdüze toplarım oldu. Tarif için teşekkürler Tuba, ve sevgili okuyucu, size de afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Öncelikle çok geçmiş olsun canım..
    Rabbim acil şifalar versin..
    Biz de yenice atlattık şükürler olsun..
    Çikolatalı toplar çok şirinler..
    Ellerine,emeğine sağlık..
    Hayırlı akşamlar diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ben teşekkür ederim Aslıcım.. Benim tarifimi yapıp paylaşman beni çok mutlu etti.. :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba eşimin en çok sevdiği pastadır bisküvili pasta.Bu çikolata toplarını da ben çok beğeniyorum.Eline sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. :) gecenlerde bende ayni bu cikolata toplarindan yaptim. Sadece kucuk bir iki degisiklik vardi. Cok guzel oldular. Cocuklar bayilmisdi.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir tarif galiba bu daha ıslak oluyor böylesini daha çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  6. yaptım nefisss oldu ımmmmmm

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri

    YanıtlaSil
  8. Ben de eldeki ıvır zıvırı tüketmek için böyle atraksiyonlara başvururum genellikle :) İyi etmişsin, ellerine sağlık Aslıcım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler