19 Ocak 2011 Çarşamba

Fırında Çipura

Merhabalar,
Çınarcığım iyileşsin, güçlensin diye ailecek balık tüketimimizi artırdık. Ama tatlı oğlum artık balık yemek istemiyor. E napalım çocuk istemiyor diye zorlamıyoruz, onunkini de biz yiyoruz. Bunda bir yanlış yok değil mi? :)
Bostanlı’da Kılıç Balıkçılık bir dükkan açtı. Fileto, hazır temizlenmiş, bütün vb. bir sürü seçenekleri var. Benim çok hoşuma gitti. Şimdi yol üstü, gelir geçerken alır olduk.
Balıklar pişerken bende bol yeşil salata yapmaya başladım. Bostanlı Pazarı’nda yeşilliğin tanesi 10 kuruş. Marul 50 kuruş, polorosso 1 TL. Rüyada mıyım? Ne zaman pazara gitsem, kendimden geçiyorum. Her şeyi alasım geliyor. Dönüşte mutlaka taksi dolmuşla gelmek zorunda kalıyorum. Bunda, akşam iş dönüşü,pazar dağılırken uğramamın da etkisi büyük. Hemen hemen her şeyi yarı fiyatına alıyorum galiba. Sizlerin bulunduğu yerde fiyatlar nasıl bilmiyorum ama burada her şeyin fiyatı çok düştü. Allah nazardan saklasın. Brokoli ve mor pancar 50 kuruş. Kereviz, lahana, kabak 2 lira. Soyulmuş, dilimlenmiş bal kabağının kilosu 1 TL. Şimdi söyleyin İstanbullular; sizde durum nasıl? O tayin olmak için can atan Müge Ablacağım, İstanbul’da var mı Bostanlı Pazarı?
Neyse… Yeşillikten bahsedince ben kendimden geçiyorum. Esas konumuz bugün balıktı. Balık pişirirken defne dışında baharatlar kullanmaya başladım. Bunların başında adaçayı geliyor.



FIRINDA ÇİPURA
Malzemeler:
- İstediğiniz kadar çipura
- Defne yaprakları
- Tereyağı
- Limon
- Adaçayı
- Biraz fesleğen
- Tuz,karabiber

Çipuraları yıkadıktan sonra karınlarına birer parça tereyağı ve limon dilimleri koyun. Yüzgeçlerinin arasında defne ve kuyruk kısmına da adaçayı koyun. Üzerine ve karnına tuz sepeleyin. Yine üzerine fesleğen ve biraz karabiber sepeleyin. Fırının ızgarasını çalıştırıp 200 derecede pişirin.





Yanında bol yeşil salata, roka ve mor soğan turşusuyla bence çok güzel oluyor. Afiyet olsun.



Biz evde balık peşinde koşarken Çınarcık, benim vok tavama el koydu. Okuldanda aldığımız için evde canı sıkılıyor. Bir sürü boya ve boyama kitabı aldık. Oysa, boya kalemlerini odun parçaları yapıyor, tavanın altına koyuyor. Vok tavanın üzerine kuzu koyup, pişiriyor. Ah birde yese...

6 yorum:

  1. aaaa benim wok tavam daha degisik. Balliiikk cok guzel gorunuyor. Burada ne gezer guzel baliklar. Bende simdi tarif ekledim :))) Seninki cok lezzetli gorunyor.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Taze Anne :) Eminim seninkide süpper olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Bu çocuklar hep böyle bizimkide bir sürü oyuncağı varken gelir benim mutfak malzemelerimle oynar.
    balık süper bu arada.
    yeşillik 10 kuruşmu
    biz maydonozu 1 tl marulu 2 tlye alıyoruz burada :)))))

    YanıtlaSil
  4. Kuzucuğa çok üzüldüm ama fikir güzel :) .
    Ellerine sağlık.Balıklar nefis görünüyor.Bir istanbullu olarak pazara çok para yatırdığımızı söyleyebilirim :( .

    YanıtlaSil
  5. Çınarcığa acil şifalar diliyorum canım..
    Bir süre sonra bıkıyorlar bir çok yemekten..
    Ben de çok balık yediremiyorum malesef oğluma..
    Ve onunkini de biz yiyoruz çoğu kez :)
    Çipura ve roka,bayılırım bu ikiliye :)
    Makarna da yapmışsın,şahane bir ziyafet olmuş..
    Afiyet şifa olsun canım..
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler