31 Ocak 2011 Pazartesi

Beşamel Soslu Karnabahar

Merhabalar,
Kış iyice etkisini gösteriyor. Dışarıdaki uğultuyu duydukça, ayaklarım limandan geri geri geliyor. Deniz kenarı nasılda uçuşuyordur şimdi. Böyle düşününce denizden uzak kaldığım günlerin hatırına hemen düşüncemden vazgeçiyorum. Bugün Yeşim Hanım 'dan görüp, denediğimiz bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.



BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 su bardağı süt
- yarım kahve fincanı un(türk kahvesi fincanı)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz,karabiber
- 1 domates
- 1 havuç

Karnıbahar çiçeklere ayrılır, haşlanmak üzere bir tencereye alınır. Üzerine çıkıcak kadar su ve tuz eklenir. Haşlanmaya bırakılır. Karnıbaharın suyuna bir yemek kaşığı kadar süt konursa hem beyaz olur hemde kötü kokusunu önlemiş olursunuz. Haşlanan karnıbaharları suyunu süzdürüp bir fırın kabına alın. Bir domates ve havucu dilimleyerek ekleyin. Bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ilave edip rengi hafif dönene kadar kavurun. Sütü çırpma teli yardımıyla yavaş yavaş ilave edip topaklanmadan muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Tuzunu ilave edip ocağın altını kapatın. Hazırladığımız beşamel sosu karnabaharın üzerine dökün.Arzuya göre karabiber koyabilirsiniz, yakışıyor. En son kaşar peyniri rendesinide üstüne serpip 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirin.
Tarifiniz için teşekkürler Yeşim Hanım. Ellerinize sağlık. Pişirdiğimde çok bereketli bir yemek oldu. Orjinal tarifte domates ve havuç yoktu. Biz ekledik, hoşumuza gitti.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık Aslıcığım.
    Tarifi deneyip beğenmene sevindim hakikaten bereketli bir yemek :)
    Ayrıca domates ve havuç çok yakışmıştır eminim.
    Afiyet olsun.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ben bu yemeği çok severim ve içine de kuşbaşı tavuk eti eklerim, o da çok güzel oluyor ve karnıbahara çok yakışıyor. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Fadiş. Bu aralar çok canım etli birşeyler istiyor. Bir dahakine böyle yapabilirim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler