13 Ocak 2011 Perşembe

Fesleğenli Makarna

Merhabalar,
Geçenlerde baharat dolabımı karıştırırken, kız kardeşim Deniz’in bana hediye ettiği Ayfer Kaur marka kurutulmuş dereotu ve kurutulmuş fesleğeni buldum. Önce hediyelere işim gereği çok güldüm, ama sonra çok kullandım. Fesleğeni en çok makarnayla, daha sonra da domates sosuna yakıştırıyorum.



FESLEĞENLİ MAKARNA
Malzemeler:
- Yarım paket makarna
- Sıvıyağ
- Tereyağ
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Kurutulmuş fesleğen

Bol tuzlu suda makarnayı haşlayın. Aynı tencerede tereyağ eritip, sıvıyağ koyun. Süzülmüş makarnayı yağa ekleyin. Biraz çevirip, istediğiniz miktarda fesleğen ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar sepeleyip servis yapın.



Biz Figencikle uzun süre peynir rendesi aradık. Piyasada satılan rendeler hep toz peynir elde etmeye yarıyor. Figense, hani kafelerde, lokantalarda uzun uzun, ama ince peynirlerden istiyordu. Tam tarifi: Burger King salatalarındaki peynir rendesi. Aldığımız rendeler işe yaramadı. Taki İkea’da satılan spritta ların, portakal-limon kabuğu soyucusunu keşfedene kadar. Uzun uzun istediğimiz gibi peynir rendeliyoruz.

Makarna ve salata sevenler için güzel bir şey. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Bende bir dönem makarnada kuru nane seviyordum :) .Fesleğen hiç denemedim ama en yakın zaman da denemek istiyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ürünler çok kullanışlıymış. Aktarlarda satılıyormuş. Ben memnun kaldım.

    YanıtlaSil
  3. Fesleğen ve makarna bence de çok yakışan bir ikili, pizzada da severim. Yazın balkonumda yetiştirip taze taze salatalara bile kullanıyorum. Makarna nefis görünüyor, elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Ege Hanım :) Resimler konusunda size katılmıyorum. Sizin ve diğer bloggerların fotograflarına bakınca, kursa mı gitsem acaba diye düşünüyorum. Ya da yeni bir makine alacağım galiba. Tüm fotograflarımı cep telefonuyla çekiyorum. Oda güzel olmuyor tabii.

    YanıtlaSil
  5. fesleğeni severim ellerine sağlık makarna harika canım

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Hande Hanım

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler