2 Aralık 2010 Perşembe

ANNEMİN ELMALI KURABİYESİ

Bugün annemin çok sevdiğim bir kurabiyesinin tarifini vereceğim. Bu tarif özellikle çayla süper oluyor. Benim için anne kokulu bir tarif :) Ellerine sağlık anneciğim.



ANNEMİN ELMALI KURABİYESİ
Malzemeler
- 1 paket margarin
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un

İçi için:
- 3 elma rendesi
- 3 kaık pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Bir çay bardağı kırılmış ceviz içi

Tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı. İçi için malzemeleri küçük bir tencerede kısık ateşte pişirin. Hamurları yuvarlak açıp içi yerleştirin. Top top ya da poaça gibi yaparak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırında 175 derecede yarım saatte pişiyor. Fırından beyaz çıkan bir kurabiye. Ilıyınca üzerine pudra şekeri dökerek servis edin. Ben piştiği zaman eve yayılan vanilya ve tarçın karışımı kokuyu çok severim. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Sevgili Aslı, anne kurabiyesinin yeri bir başka olur... tadına doyulmaz:))
    Afiyet olsun canım, anneciğinin de ellerine sağlık.

    Bu güzel kurabiyeler için annene benden kocaman selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Aslı Hanım, başüstüne :) selamınızı söylerim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler