Pazar günü ananemler geldi ve dayımlar bizi kahvaltıya çağırdılar. Güzel bir Pazar kahvaltısı yaptık. Benim aklıma ananemin Konya’dayken bize hazırladığı, peynirli-havuçlu çemen geldi. Sabah kalkar kalkmaz onu hazırladım. Sofraya mısır ekmeği ve havuçlu çemenle gelip, ananemi şaşırtmak istemiştim. Ama öyle olmadı. Aklımda peynirle yapıldığı kalmış. Hafıza kaybında son nokta: tarif yine başka türlüymüş :) Yinede benimkisi fena olmadı. Sabah kahvaltısında beğenildi. Bende yayımlayım dedim. Besleyici, güzel bir kahvaltılık. Peynir yemeyen çocuklar içinde değişik bir alternatif.
HAVUÇLU KAHVALTILIK
Malzemeler:
- Yarım kilo rendelenmiş havuç
- Yarım bağ maydonoz
- 350 gr kadar taze beyaz peynir
- Kimyon, kişniş, sumak gibi baharatlar
- Kurutulmuş maydonoz, fesleğen, nane gibi yeşil baharatlar
- Bir diş rendelenmiş sarımsak
Rendelenmiş havucu az yağda üzerine yarım su bardağı su ekleyerek pişirin. Bir karıştırma kabına alıp, üzerine peynir, sarımsak ve baharatları ilave edin. Hepsini elinizle yoğurarak karıştırın. Baharatlarla kokusu çok güzel oluyor. Hafta içi ekmek arasına sürüp, işe götürebilirsiniz. Sarımsaktan çok korkuyorsanız, hafta sonu yiyin :)
Not: Orjinal tarifte süzme yoğurt varmış. Ananem bize yoğurt yedirmek için bunu yapıyormuş. Sabah kahvaltıda Figenciğe getirdim, beğendi, yarında yiyeceğiz.
Çok güzel bir tarif olmuş. Sağlıklı ve hafif:)
YanıtlaSilTeşekkürler Fadiş :)
YanıtlaSilçok enteresan bir tarif ilk defa duyuyorum denemek isterim sevgiler.
YanıtlaSilsizin blogunuzda bugün okuduğum yiyeceklerden sonra bu tarif enteresan gelir tabii :)
YanıtlaSil