Bu günlerde evimizde bir okul arayışı başladı. Eşim özel okullara bakıyor, bense devlet okullarını araştırıyorum.
İlköğretimde sınıf öğretmeninin çok önemli olduğunu söylüyorlar. Çocuğuma merakı aşılayacak öğretmen arıyorum. Nasıl bulunur?
Bir okulun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Benim için zor sorular.
Okul tanıtımlarında seçkin bir azınlık yetiştireceğini vaad edenler var. Neden devlet okullarımızda aydınlık bir çoğunluk yetiştirilemiyor, anlamıyorum.
24 Nisan 2013 Çarşamba
19 Nisan 2013 Cuma
Pastırmalı Yumurta
Haftasonu değişik yapmak istedim.
PASTIRMALI YUMURTA
- Pastırma dilimleri
- İstediğiniz kadar yumurta
Kaselere pastırma dilimlerini dizip üzerine yumurta kırıp fırına sürün. 20 dk. da süpper kahvaltılığınız hazır. Afiyet olsun.
18 Nisan 2013 Perşembe
4. İZMİR BLOG YAZARLARI BULUŞMASI
4. İzmir Blog Yazarları Buluşması Kordon Oteli'nde gerçekleşti. Bütün kızlar toplandık :)
Girer girmez, İzmir'e başka bir açıdan bakmak beni etkiledi. Vapuru 1 dakikayla kaçırdığıma, otobüsle geldiğime yandım.
Muratbey Peynirleri sofralarımızı peynir tabaklarıyla donatmıştı. Peyzen ve Festo favorimdi. Ancak kızlar klasik beyaz peynirini çok tavsiye ettiler. Hem kesilebilir hem sürülebilir peynir olması ve ağızda dağılan yapısı çok güzel.
Firmanın katılımcılar için Manisa Salihli Gökköy ormanına birer ağaç dikmesi ve her birimiz adına bunu sertifiye etmesi inceydi. 60 pozitif blogger ın yanyana , bir ormanda ağacı olması fikri çok hoşuma gitti. Hep beraber buluştuk, ayrıldık ama ağaçlarımız beraberliğe devam ediyor :)
Doğaya olan duyarlılıkları içinde teşekkür ederim.
Kızarmış hellimlerini tatığımda eve gittiğimde Aslı Abla'nın hellimli kırmızı biberini denemeye karar verdim. İlerleyen günlerde size yayımlarım.
Sponsorlarımıza hediyeleri için teşekkür ederim.
Masada Duru bulguru hakkında da konuştuk. Annemler, bir dönem Konya'da yaşadılar. Ispartalı olmalarındanda gelen bir coğrafi dayanakla ailecek bulgur severiz. Market bulguru gibi değilde, ananemin elimize bez bir torbada verip, yerel değirmende kendimizin geçirdiği bulguru tüketirdik. Duru'nun bulgurunu tattığımızdan beri artık memleketten gelmesini beklemiyoruz. Gerçekten kalite ve lezzet olarak bizim oralara denk bir bulgur.
Artık markette Duru bulamazsam almadığım oluyor. Satış noktalarını takip ediyoruz. Güzel ürünlerinizden dolayı tebrik ederim.
Sibel Berkem www.pembekekik.com
Dilek Bilginer Ihlamur www.ihlamurcum.com
Nigar Sargın www.lutenitsa.blogspot.com
Suna Erden Gökkaya www.sunadandenemeler.com
Zeynep güler www.birdilimdaha.blogspot.com
Leyla Güner www.begonya35.blogspot.com
Arkadaşlarımıza emekleri için çok teşekkürler.
16 Nisan 2013 Salı
Pastırmalı Kuru Fasülye
Geçtiğimiz hafta dolaplarımı düzenlerken diplerde bir yerlerde birazcık kuru fasülye kaldığını gördüm. İçimden çok güçlü bir "pastırmalı kuru fasülye" yükseldi. Yaklaşık 1 su bardağı kuru fasülyeyi ıslattım, ertesi güne düdüklüde haşlayıp 2 tabaklık yemeğini pişirdim.
PASTIRMALI KURU FASÜLYE
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru fasülye
- 1-2 dilim çemensiz pastırma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Birazcık sıvıyağ
Kurufasülyeyi bir gece ıslattıktan sonra, ertesi güne düdüklüde haşlayın. Başka bir tencerede azıcık sıvıyağda şerit pastırmaları pişirin. İçine fasülyeleriş ekleyip birazcık döndürün. Salçayı ekleyip, istediğiniz miktarda sululuğunu ayarlayın.
Kuru soğanla, pide ekmeğiyle süpper oluyor.
PASTIRMALI KURU FASÜLYE
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru fasülye
- 1-2 dilim çemensiz pastırma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Birazcık sıvıyağ
Kurufasülyeyi bir gece ıslattıktan sonra, ertesi güne düdüklüde haşlayın. Başka bir tencerede azıcık sıvıyağda şerit pastırmaları pişirin. İçine fasülyeleriş ekleyip birazcık döndürün. Salçayı ekleyip, istediğiniz miktarda sululuğunu ayarlayın.
Kuru soğanla, pide ekmeğiyle süpper oluyor.
11 Nisan 2013 Perşembe
Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hastanesi
Çınar'ın dişlerini kontrol amaçlı, Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hastanesi'ne gittik. Çocuklar için özel koltuk yapmışlar. Çok hoşumuza gitti. Çalışan personel çok ilgili, doktorlar güleçti.
Bu janjanlı koltuklara çokta kanmayın. Çınar'a 6 ay sonraya tedavi amaçlı gün verdiler. En erken tarih buymuş. Bence en güzeli tedavi için en erken zamanı kapıya assınlar. İnsanlar bakıp, boşuna vakit harcamamaları gerektiğini bilsin.
8 Nisan 2013 Pazartesi
Taypark'ta Gezi
Geçtiğimiz haftalarda eşim Sinop'a gitti. O yoldayken, bizde Çınarcıkla gezmeye çıktık. Tüm kış evde vakit geçirdiğimiz için, azıcık güneş görünce kendimizi dışarı attık. Taypark'ta aperatif bir öğlen yemeğinden sonra Çınar ata bindi, bende çiçeklerin fotografını çektim.
Baharın habercisi çiçeklere bakmaya doyamadım. Renkleri ne kadar güzel. Pembeleri ve ortalarının sarısıyla tam kokoş kızlara benziyorlar.
2 Nisan 2013 Salı
Ispanaklı Yumurta
Bu yıl çok ıspanak pişirdiğimi biliyorum. İçimden öyle geldi. Vücudumun ihtiyacı var diye düşündüm. Karşıyaka Belediyesi'nin yemek yarışmasında üçüncülük kazanmış bir tarifi, daha doğrusu sunumu denedim.
ISPANAKLI YUMURTA
Malzemeler:
- 1 kg ıspanak
- 1 kuru soğan
- Sıvıyağ
- Tuz, karabiber
- Kişi sayısına göre yumurta
- Kaşar peyniri
Yıkanmış ıspanakları, şerit şerit doğrayın. Sıvıyağda, doğranmış soğanları öldürün. Ispanakları ekleyip çevirin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Fırın kabına yayıp, şerit kaşarla kafes kafes yapın. İçlerine yumurta kırıp fırına sürün. Sunumu çok şık oldu. Afiyet olsun.
Yeşil Mercimek Yemeği
Merhabalar,
Yılda iki kere, içimden bir ses mercimek pişir diyor. O kadar yüksek sesle söylüyorki, marketten mercimek alıp, pişiriyorum. Çorbası, ya da kırmızı mercimekle köftesini sıklıkla yapıyorum ama yılda iki kere naneli, erişteli yemeğini özlüyorum.
YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
Malzemeler:
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte (mümkünse ev eriştesi)
- 1 kuru soğan
- 2 kaşık salça
- Sıvıyağ
- Nane, tuz
Mercimeği yıkayıp, suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda öldürün. Şişmiş olan mercimekleri ekleyip çevirmeye devam edin. Salçayı ekleyip, biraz daha ısıl işlem gördükten sonra sıcak su ilave edin. Üzerine nane ve erişteleri ilave edip, kapağını kapatın. Bu şekilde en az 20 dakika pişirin.
Pişirmeden önce mercimeği en az bir saat suda bekletirim. Salça olarakta ev tipi salçalar daha güzel oluyor. Ne kadar salça koyarsanız koyun, yemeğin renginde süpper bir kırmızılık yakalayamıyorsunuz. Mercimek kara suyunu salınca koyu bir su rengi oluşuyor.
Nasıl canım istiyor anlatamam. Ananemler kıymada ekler ve Yalvaç'ta bu yemeğe "mercimekli sulu aş" denir. Oraya ait, yöresel bir yemektir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)