İçinde olduğumuz dönem itibariyle geleneksel lezzetlerimiz sofralarımızda daha çok yer alıyor. Bununla birlikte hem sağlık hem de mevsimi göz önüne alarak hafiflik de arıyoruz... Pakmaya Türk Tatlıları serisiyle bize mükemmel öneriler sunuyor:
İrmik Tatlısı görünümü ve tadıyla nefis... Pakmaya Aşure zengin malzemeli aynı zamanda çok pratik. Pakmaya Tavukgöğsü tam kıvamında, lezzeti olması gerektiği gibi... Supangle pastanedekileri aratmıyor... Çeşitlerin zenginliğine bakar mısınız?
Ramazan'da sofralarınızı hem lezzetli hem de hafif tatlılarla taçlandırmak istiyorsanız alışveriş listenizden Pakmaya Türk Tatlılarını eksik etmeyin: Kolayca, hızla hazırlayın, her gün bir yenisini sunun...
Pakmaya pratik tarifleriyle de yardımcınız: www.mutfaginyildizi.com’da birbirinden güzel tarifler sizi bekliyor. Ben şahsen www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmiyorum.
En son Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı'nı yaptım, çok başarılı oldu... Ramazanda iftar sofralarımı hangi lezzetlerle tamamlayacağım, bayramda misafirlerime hangi sürprizleri sunacağım diye düşünmeyin: Pakmaya, zengin ürün çeşitleri ve www.mutfaginyildizi.com’daki tarifleriyle vazgeçilmez yardımcınız olacak.
Sevgili hanımlar...Siz de Pakmaya ile "Mutfağın Yıldızı" olun; Pakmaya kalitesi, yenilikleriyle aileniz, sevdiklerinizi mutlu edin, bol bol teşekkür alın!
Bir boomads advertorial içeriğidir.
30 Haziran 2015 Salı
29 Haziran 2015 Pazartesi
Kipa Yöresel Lezzetler Festivali
Kipa Yöresel Lezzetler Festvali kapsamında blogger arkadaşlarım ile birlikte 13 Haziran Cumartesi Günü İzmir Kipa Bornova Forum davetlisiydim.
Kipa dinamik ekibiyle bizi kapıda karşıladı. Daha önceki etkinlikte olduğu gibi , birlikte vakit
geçirmekten çok memnun oldum. Her şey için çok teşekkür ederim.
Yöresel Lezzetleri bünyesine taşımış olan Kipa'yı tebrik ediyorum. Yerel üreticilere "Kipa Mandıra Lezzeti " markasıyla ürünler ürettirmiş. Artık alıştığım mandıra lezzetini, yerel tatları Kipa Mandıra Lezzeti Markasıyla bulabilceğim için mutluyum.Uzaklardan, yöresel gıdaları sipariş etmeye gerek kalmadı, marketimiz Kipa'da bu ürünler mevcut.
Tüm blogger arkadaşlarla mağaza içerisin de kurulan stantlarda tadım yaptık, yöresel
lezzetler ve Kipa hakkında bilgilendirildik. Kipa belirli dönemlerde
çeşitli illerimizden yöresel ürünler getirerek İzmirlilerin de bu
lezzetlerle buluşmasını sağladı.
Bir de doğal nar suyu gelmiş. Zamanında
toplanan narlar, hemen sıkılıp, dondurulmuş. Her mevsim çocuklarımıza içirebileceğimiz
doğal ve güvenli bir nar suyu. Çeşit çeşit peynir ve yoğurt, mantı,
künefe tadımları yaptık.
Festival süresince Afyon’un sucuğundan Trabzon’un peynir çeşitlerine,
Konya’nın kaşarından Kayseri’nin pastırmasına, Bursa’nın dönerinden
Antakya’nın künefesine, Adana’nın şalgam suyundan Çeşme Alaçatı
kurabiyelerine, Ödemiş’in yoğurdundan Kıbrıs’ın hellim peynirine kadar,
Anadolu’nun pek çok farklı yöresinden gelen lezzetler Kipa
müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Tüm bu lezzetlerin indirimli
fiyatlarla satışa sunulduğu festival, özel tadım akitiviteleri ve
haftasonları düzenlenen halk dansları gösterileriyle de
zenginleşiyor. Bu festival aynı zamanda yerel markaların bilinirliğinin
artması açısından da önemli.
Kipa Yöresel Lezzetler Festivali – katılımcı firmalar ve ürünleri:
- Konya’dan Cebel peynirleri
- Trabzon’dan Kebir tereyağı ve peynirleri
- Silivri’den Arslan yoğurtları
- İzmir Ödemiş’ten Bademli yoğurdu
- İzmir Tire’den Tire süt ürünleri
- Afyon’dan Cumhuriyet sucukları
- İstanbul’dan Tokana kayseri mantısı (soyasız, gerçek kıyma lezzetiyle ev mantısı), paçanga böreği, içli köfte
- Antakya’dan Künenfes künefe
- Manisa’dan Narturel nar suyu
- İzmit’ten İkbal pişmaniye
- Balıkesir’den Balmar süt
- Çanakkale’den Altındane turşu
- Kütahya’dan Tombul ev tarhanası
- Adana’dan Adanus şalgam suyu
Sonra Forum Bornova içerisinde bulunan Özsüt’te kahvaltı yaptık. Kahvaltıda Kipa'da satılan peynirleri denedik. Oldukça dolu, eğlenceli bir etkinlikti. Misafirperverliği için Kurumsal İletişim Müdürü Ayşe Bilge Canuyar’a,
Kurumsal İlişkiler Direktörü Nazlan Ertan’a, tüm Kipa ailesine, bu güzel
fotoğraflar için Serdar Kaya'ya çok teşekkür ederim.
27 Haziran 2015 Cumartesi
Dondurulmuş Limon İle Limonata Yapımı
DONDURARAK LİMONATA YAPIMI
Malzemeler
* 1 limon
* 1 büyük ya da 2 küçük portakal
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı limon tuzu
* 2,5 - 3 lt su
Limon ve portakalları buzdolabının dondurucu bölümünde dondurun. Donuk meyveleri 5 dakika dışarıda bekletip parmak kalınlığında kesin. Mutfak robotunda toz şeker ve donuk meyve parçaları ile çalıştırın. Muhallebi kıvamında soğuk bir macun elde edeceksiniz. Bir çay bardağı sıcak su içinde limon tuzunu eritin. 2,5 lt su içine macunu ve limon tuzu karışımını ekleyin. Bu haliyle karıştırın. Temiz bir tülbenti süzgüye koyun. Tüm limonatayı süzün. Eğer tadı fazla gelirse yarım litre daha su koyarak ayarlayabilirsiniz.
Yemeklerin, böreklerin yanına çok yakışıyor. İftar sofrası için oldukça bereketli oluyor. Mevlütlerde de yapılabilir. Afiyet olsun.
26 Haziran 2015 Cuma
8. İZMİR YEMEK BLOGU YAZARLARI ETKİNLİĞİ
8. İzmir Yemek Blogu Yazarları buluşması 31 Mayıs Pazar günü İzmir
Folkart Towers 'in giriş katında bulunan Dodici Özsüt'te gerşekleşti. Benim gibi bir çay tiryakisi için çay çok önemli. Kahvaltıuda çaya doyamadım. Arkadaşlarım çok güzel etkinliği burada yapmayı planlayarak çok iyi düşünmüşler.
Etkinliği düzenleyen arkadaşlarımız;
Etkinliği düzenleyen arkadaşlarımız;
Sibel Duran Lezzet Dansı ,
Ebru Mengen Ebrulim ile Nefis Tatlar,
Dilek Özgöçmen Rüya gibi Mutfak,
Gökçe Kazanç Günlüğüm Gökçe ,
Ümran Uğurlu Umranduru'dan İkram.
Çok güzel bir gündü, çok teşekkür ediyorum.
Ebru Mengen Ebrulim ile Nefis Tatlar,
Dilek Özgöçmen Rüya gibi Mutfak,
Gökçe Kazanç Günlüğüm Gökçe ,
Ümran Uğurlu Umranduru'dan İkram.
Çok güzel bir gündü, çok teşekkür ediyorum.
Sponsorlarımıza çok teşekkür ederiz.
Hamarat çiftlikten çeşit çeşit peynirler ve süt ile soframızdaydı.
Egesini nin el açma su böreği sundu.
Kalecik una teşekkür ederiz. Pasta ve böreklerimize lezzet katacak.
Türkiye nin katkısız doğal unu Egemun tanıtımını yaptı.
Egem Un'la Mısır İrmikli Ekmek denedim. Sizede tavsiye ederim.
Değerli komitemize çok teşekkürler.
Fruitflowers görünüşleri, tatları mükemmel çiçekler sundular.
Oriflame temsilcisi Melek Hanım'a hediyeleri ve küçük sunusu için teşekkür ediyoruz.
Tüm sponsorlarımıza teşekkür ederiz.
Gaziantep ten fıstıkçıoğlu, by trileçe den triliçe tatlısı, Altınay lokum nefis lokumlarıyla ağzımızı tatlandırdılar.
Hepsine ayrı ayrı bayıldım. Lokumlardan bazılarını evdeki yaramaza taşıdım :)
Yapılan çekilişte Tankar'dan 100 TL lik akaryakıt ve araba yıkama çıktı. Çok sevindim. Teşekkür ederim.
Tüm kızlar birbirimizi özlemişiz. Çok keyifli vakit geçirdik.
Leyla ablamla :)
Egeden Tarifler Müberra ile beraber :)
22 Haziran 2015 Pazartesi
Hızlı Yaz Turşusu
HIZLI YAZ TURŞUSU
Malzemeler
* 4 kemer patlıcan
* Yaklaşık yarım kg çarlıston biber
* 5 diş sarımsak
* 1 çay bardağı sirke (isteğe bağlı daha fazla olabilir)
* Zeytinyağı
Malzemeler
* 4 kemer patlıcan
* Yaklaşık yarım kg çarlıston biber
* 5 diş sarımsak
* 1 çay bardağı sirke (isteğe bağlı daha fazla olabilir)
* Zeytinyağı
Bir tencerede su kaynatıp içine alacalı doğradığınız patlıcan parçalarını koyun. Yaklaşık 15 dakika piştikten sonra iri çarlıston biber parçalarını ekleyin. 10 dakika hep beraber pişsinler. Suyuyla beraber derin bir kaseye alın.
Beş diş sarımsağı havanda dövün. Biraz tuz ekleyip iyice püre haline getirin. Zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip sarımsaklı bir sos elde edin. Kasedeki haşlanmış sebzelerle sosu birleştirin.
Buzdolabında en az bir saat bekleterek servis edin.
Arkadaşım Sevil'le beraber Keşkek yanına hazırladık. Keşkeğe gerçekten çok yakışıyor.
Bu turşunun ipucu, patlıcanları tuzlu suda bekletmemek. Direk doğrayıp hazırlayabilirsiniz. Salata, Keşkek ve turşu bence çok güzel bir menü.
17 Haziran 2015 Çarşamba
Keşkek
KEŞKEK
Malzemeler
* 1 kg buğday
* 400 gr kemikli et
Üzeri için
* Tereyağı
* Toz biber
Eti yıkayıp düdüklü tencereye koyun. Yaklaşık 10 dakika kendi yağında döndürüp, üzerine bir gece suda beklettiğiniz buğdayı ilave edin. Düdüklüde ( hızlı pişirenler için 30 dk) suyla pişirin. İsteğe bağlı tuz ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra kemikli eti çıkarın.
Biz arkadaşım Sevil'le yaptık. Kemikli eti ayrı bir tabakta didin.
Sonra buğdayla tekrar buluşturun. Çok koyuysa suyla seyreltin. Üzerine toz biberi tereyağında kızdırıp dökün.
Yanında ege yaz turşusuyla enfes oluyor. Arkadaşım Sevil'e teşekkür ederim.
14 Haziran 2015 Pazar
Ev Yapımı Cips
Daha önce Fatoş'un blogunda evde cips yapımını görmüştüm. Katıldığımız bir etkinlikte çok pratik olduğunu, kesinlikle denemem gerektiğini söyledi. " Çınar'a deneyelim mi? " diye sorduğumda havalara uçtu, Fatoş'un kızıyla yaşadığı mutluluğu bizde oğlumla paylaştık.
EVDE CİPS YAPIMI
Malzemeler:
* 1 yufka
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
* Kekik
* Nane
* Tuz (biber salçanız tuzluysa koymayın)
Bir yufkayı açın. Pizza kesici ile şeritler halinde kesin. Sonra zigzaglar çizerek doritos gibi üçgenler çıkarın.
Yağ, salça ve baharatları karıştırın. Üçgenlerin iki yüzeyini bu karışıma bulayıp tepsiye dizin. 180 derecede 10 dakikada pişiyorlar. İsterseniz yanına yoğurt ve naneyle dip sosta hazırlayabilirsiniz. Biz sade olarak tükettik. Afiyet olsun.
12 Haziran 2015 Cuma
Soslu Portakallı Kek
SOSLU PORTAKALLI KEK
Malzemeler
* 4 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 portakalın kabuğunun rendesi
* 1 su bardağı süt
* Yarım bardaktan 2 parmak fazla sıvıyağ
* 1 kabartma tozu
Sosu için
* Dr. Oetker Pratik Kakaolu Sos
* 1 su bardağı soğuk süt
* 3 su bardağı un
Kek için yumurts ve şekeri çırpın. İçine vanilya ve portskal kabuğu rendesini ekleyin. Süt, sıvıyağ koyun. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave rdin. Homojen bir karışım oluncaya kadar çırpın. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra üzerine tarifine göre hazırladığınız sosu döküp bekletin. Afiyet olsun.
10 Haziran 2015 Çarşamba
Şehriye Çorbası
ŞEHRİYE ÇORBASI
* 1 su bardağı arpa şehriye
* 2 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tavuk suyu, ya da 1 adet tavuk bulyon
* Maydonoz parçaları, tuz ve karabiber
Tencereye tereyağını ve şehriyeleri koyup kavurun. Kokuları çıkıp, rengi değişince salça ve tavuk suyunu ilave edin. Toplamda bir litre su kıvamı için yeterli olacaktır. Genel kural, bir bardak erişteye bir litre su şeklindedir.
Kaynadıktan sonra tuzunu ayarlayıp, maydonoz parçaları ve limonla servis edin. Afiyet olsun.
7 Haziran 2015 Pazar
"Bitter çikolatanın erimeyeni de varmış..."
Merhaba Sevgili Hanımlar....
Sizi bilmem ama bana göre büyük haber: Bitter çikolatanın erimeyeni de varmış... Yılardır parça çikolatalı kek yaparım, çikolata hep dibe çöker, erir ve kekim mahvolur. Pakmaya’nın bitter parça çikolatası ısıya dayanıklı, fırında erimiyor dediler. Deneyelim, görelim dedim. Sonuç? Harika! Pakmaya bitter parça çikolatalar dibe çökmemiş, erimemiş. Ve kekime şahane bir görsellik katmış. Tadı mı? Tadı enfes, mmm... dolu dolu kakao duygusu...
Pakmaya sadece yenilikçi ve kaliteli ürünleriyle değil birbirinden güzel tarifleriyle vazgeçemediğim lezzet yardımcım. www.mutfaginyildizi.com’da birbirinden nefis tarifler biz hanımları bekliyor.
Size tavsiyem, www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmeyin...
Bir boomads advertorial içeriğidir.
Sizi bilmem ama bana göre büyük haber: Bitter çikolatanın erimeyeni de varmış... Yılardır parça çikolatalı kek yaparım, çikolata hep dibe çöker, erir ve kekim mahvolur. Pakmaya’nın bitter parça çikolatası ısıya dayanıklı, fırında erimiyor dediler. Deneyelim, görelim dedim. Sonuç? Harika! Pakmaya bitter parça çikolatalar dibe çökmemiş, erimemiş. Ve kekime şahane bir görsellik katmış. Tadı mı? Tadı enfes, mmm... dolu dolu kakao duygusu...
Pakmaya sadece yenilikçi ve kaliteli ürünleriyle değil birbirinden güzel tarifleriyle vazgeçemediğim lezzet yardımcım. www.mutfaginyildizi.com’da birbirinden nefis tarifler biz hanımları bekliyor.
Size tavsiyem, www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmeyin...
Bir boomads advertorial içeriğidir.
boomads_offer_client = "a4b6c32b74324e7b85387c79ebc46e04";
boomads_offer_id ="1197";
3 Haziran 2015 Çarşamba
İmam Bayıldı
İMAM BAYILDI
Malzemeler
* 5 kemer patlıcan
* 4 orta boy kuru soğan
* 2 iri domates
* 4 diş sarımsak
* Maydonoz yaprakları
* Sivri biber / çarliston biber
* Zeytinyağı
* Tuz ve şeker
Patlıcanları sıvı yağda kızartıp borcama dizin. Soğanları piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın. Tavada, zeytinyağında çevirin. İçine ince doğradığınız sarımsakları, tuz ve bir tatlı kaşığı şekeri ekleyip kavurun. Domatesleri de küp küp doğrayın. Kavrulmuş soğanlara ekleyip, sotelemeye devam edin. En son içine maydonoz ekleyin. Biraz soğuyunca, patlıcanların içini genişletip, hazırladığınız harçla doldurun.
İmam bayıldıların üzerine sivri biber ya da çarliston biber dilimleri koyup, bir tatlı kaşığı salçayı küçük bir kasede eritip, patlıcanların kenarına dökün. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Biberlerin üzeri kızarmazsa, ızgara kısmında biraz tutun. Patlıcanların lezzetli olduğu şu günlerde tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)