Bu sabah kahvaltı için Figen, bize ablasının yaptığı çöreklerden getirdi.
Handan Ablanın ellerine sağlık.
Unutmayalım, hep yapalım diye bende yayınlıyorum.
TAHİNLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK
Malzemeler:
* 7 su bardağı un
* 1,5 su bardağı süt
* 1,5 su bardağı su
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket kuru maya
* 1 adet yumurtanın beyazı
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin:
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı siyah haşhaş
* 1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 2 yemek kaşığı pekmez
* Susam
Ilık süt ve su yoğurma kabına dökülür. İçine sıvıyağ ve oda
sıcaklığındaki tereyağ konur. Şeker, tuz, kuru maya, yumurta beyazı da
konulduktan sonra unu ilave edilir ve yoğurulur ve 10 dakika
dinlendirilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler çıkarılır ve
açılır. Hamur açıldıktan sonra içine tahin sürülür. Üzerine siyah haşhaş
ve şeker serpilir. 3 hamur bu şeklide üstüste konur ve rulo şeklinde
sarılır. Rulo 3 parmak kalınlığında dilimlenir. Bezeler 3’er 3’er bu
şekilde sarılıp dilimlendikten sonra yağlanmış fırın tepsisine aralıklı
olarak dizilir. Yumurta sarısı pekmezle karıştırılır ve ruloların
üzerine sürülür. Üzerlerine susam serpilerek önceden ısıtılmış 190
dereye ayarlanmış fırında pişirilir.