18 Mayıs 2014 Pazar
Gönül Alma
Çınarcık babasını evde kızdırınca, kendince bir çözüm buldu. Babasının en sevdiği şeylerden bir tabak hazırladı. Küçücük elleriyle fındıkları getirip, kendi kırdı. Erikleri neden bilmem ekmek arası yaptı :)
Çok alem bu çocuk.
3 Mayıs 2014 Cumartesi
Çilekli Sos ve Böğürtlenli Sos
Geçtiğimiz günlerde Aslı Abla'nın blogunda gezerken çilek sosu tarifini hatırladım. Bostanlı Pazarı'nın güzel çilekleri ve karadutlarıyla bende hazırladım.
ÇİLEKLİ SOS
Malzemeler
* 1 su bardağı doğranmış çilek
* 3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı doğranmış çileğin üzerine şekeri dökün ve bir gece buzdolabında bekletin. Tüm yapılması gereken bu. Ertesi gün dolabı açtığınızda sosunuz hazır. Çilek müthiş sulanıyor. Ben genelde irmik tatlısıyla bu sosu tüketiyorum. Vanilyalı puding ya da pastalarınızda da kullanabilirsiniz.
KARADUT SOSU
Malzemeler
* 1 su bardağı karadut
* 3 yemek kaşığı toz şeker
Karadutları ısıya dayanıklı bir bardağa/ kaseye koyup üzerine şekeri dökün. Karadut, çilek gibi çabuk sulanan bir meyve değil. Bir parmak su ekleyip mikrodalgada 2 dakika orta seviyede ısıtın. Bir gece yine buzdolabında bekletin. Bu sayede iyice özdeşleşiyor. Ertesi güne sosunuz hazır. İster taneli, isterseniz blendırdan geçirip püre halinde kullanın. Biz taneli seviyoruz. Küçük pastaların üzerinde çok şık duruyor.
Bu vesileyle Aslı Abla'ya da kocaman sevgiler.
Afiyet olsun.
1 Mayıs 2014 Perşembe
Gül Reçeli
Yağmurlu geçen şu günlerde güller coşmuş durumda. Her yerde rengarenk güller açıyor. Bunu fırsat bilerek gül reçeli yaptık. Gıyır gıyır yapraklar ağızda hoş bir tat bırakıyor.
GÜL REÇELİ
Malzemeler
* 250 gr gül yaprağı
* 3,5 bardak su
* 1 kg şeker
* yarım limon suyu
Suyla şekeri birleştirip basit şurup hazırlayın. Kaynayan şurubu biraz koyulaştırın. İçine yıkanmış gül yapraklarını ve limon suyunu ekleyin. Biz, su gibi reçelden hoşlanmıyoruz. Bizim için sürülebilen kıvam idealdir.
Genelde pembe kokulu güllerden reçel yapılır. Kırmızı olanlar rengi koyulaştırır. Beyaz ve sarılar açar. Reçele bir limon suyu konabilir. Belki tadını asitlendirir, aromayı bozar diye cesaret edemedim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)