29 Mayıs 2016 Pazar

Demir Tatlısı



DEMİR TATLISI
Malzemler:
Hamuru İçin :
*  3 adet yumurta
* 5 çorba kaşığı yoğurt
*  1 paket kabartma tozu
*  1,5 su bardağı un

Şerbeti İçin :
*  2 su bardağı toz şeker
*  2-3 damla limon suyu
*  2 su bardağı su

Kızartmak İçin :
*  Bol sıvı yağ

Üzeri için:
*  Hindistan cevizi ya da tarçın


Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Hamur için yumurtayı yoğurtla çırpın. İçine un ve kabartma tozu ilave ederek çırpmaya devam edin. Kek hamuru kıvamında bir hamur olacak. Bol sıvıyağ konmuş, kızartma tencesinde yağı kızdırın. Kızartma demirini kızgın yağa sokun. Ocağın altını kısıp, kızgın demiri yağdan çıkartın. Demiri, hamur bulamacına batırıp, tencerede kızartın. Bir bıçak yardımıyla kızaran hamuru, demirden ayırın. Şerbet kabında tatlıları biriktirin. Bu işleme hamur bitene kadar devam edin. Tarçın ya da hindistan cevizi sepeleyerek servis edin. Afiyet olsun.

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Ahşap Demlik


Çınar bu sefer bize, ahşap demlik boyadı. Evde ne kadar sallama çay, poşet içecek varsa hepsini bu objede topladık. Tezgahımızda yerini aldı :)
Bakalım atölyeden daha neler gelecek.


18 Mayıs 2016 Çarşamba

Dikey İmam Bayıldı


İMAM BAYILDI
Malzemeler
*  5 kemer patlıcan
*  4 orta boy kuru soğan
*  2 iri domates
*  4 diş sarımsak
*  Maydonoz yaprakları
*  Sivri biber / çarliston biber
*  Zeytinyağı
*  Tuz ve şeker
 
Patlıcanları ikiye bölüp , içini boşaltın. Sıvı yağda kızartıp borcama dizin.  Soğanları piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın. Tavada, zeytinyağında çevirin. İçine ince doğradığınız sarımsakları, tuz ve bir tatlı kaşığı şekeri ekleyip kavurun. Domatesleri de küp küp doğrayın. Kavrulmuş soğanlara ekleyip, sotelemeye devam edin. En son içine maydonoz ekleyin. Biraz soğuyunca, patlıcanların içine hazırladığınız harçla doldurun.
 
 Bir tatlı kaşığı salçayı küçük bir kasede eritip, patlıcanların kenarına dökün. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Patlıcanların lezzetli olduğu şu günlerde tavsiye ederim. Borcamda dizili güzel duruyor. Afiyet olsun.