25 Nisan 2014 Cuma
www.portakalbahcem.com
Portakalbahcem.com bir tıkla “dünyanın en lezzetli portakalı”nı kapınıza getiriyor.
100 yıldır Finike'de narenciye üreten bir ailenin son kuşağının kurduğu portakalbahcem.com 33 farklı ürünü internet üzerinden tüketicilerle buluşturuyor. Finike portakalının yanı sıra geleneksel yöntemlerle evde hazırlanmış katkısız reçeller, anne yapımı kurabiyeler, hediye sepetlerinin yer aldığı sitede nar, greyfurt, limon, mandalina, kumkuat ve şadoks gibi meyveler de doğal ve lezzetli ürün meraklılarıyla buluşuyor.
Portakalbahcem.com’da “dünyanın en lezzetli portakalı” unvanını taşıyan Finike portakalı ve diğer narenciyeler sipariş üzerine toplanıyor ve hiçbir kimyevi koruyucu işlem uygulanmadan, bekletilmeden hızla kargoya veriliyor. Bu sayede ürünler en taze halleri ile sofraya ulaşıyor.
Portakalbahcem.com’da kredi kartı, havale ya da PayPal ile ödeme yapılabildiği gibi, tüketiciler kapıda ödeme seçeneğini de tercih edebiliyor.
Dünyanın en lezzetli portakalı neden Finike'de?
Finike ovası; mükemmel mikro kliması, alüvyon toprak yapısı ve harika su kaynakları nedeni ile dünyanın en kaliteli narenciye ürünlerinin yetiştirildiği verimli tarım ovalarından biridir. Finike’nin doğu, batı ve kuzey cepheleri dağlarla çevrilidir. Güneyi, deniz rüzgârlarına açıktır. Bu nedenle yıllık ortalama yüzde 85 gibi narenciye için gerekli yüksek nem oranına sahiptir.
Finike Portakalı, doğal dengelerin ideal yapısından dolayı, kendine has aroması ve optimum brix-asidite dengesi ile dünyanın en lezzetli portakallarındandır. Asidite dengesinin optimumda olması meyvenin posa miktarının minimum ve ağızda yerken erimesini sağlamaktadır. İçerdiği su oranı yüksektir. Tüketimi mideyi rahatsız etmez. Brix oranının ideal olması portakalın tatlı ve aromalı olmasını sağlamaktadır. Bütün bu özelliklerinin yanısıra, butik üretim yapısı (Türkiye’deki toplam portakal üretiminin sadece yüzde 10’u), Finike Portakalı’nı diğerlerinden farklı ve ayrıcalıklı kılmaktadır.
www.portakalbahcem.com un finike portakalı ile yaptığım portakalllı kek tarifim için bir tık lütfen :)
Portakallı Kek www.portakalbahcem.com
Geçtiğimiz günlerde www.portakalbahcem.com um davetiyle Bostanlı güzel bir kahvaltı etkinliğine katıldım.
Tariflerimi takip edenler bilirler yemeklerimde portakal ve limonu çok kullanırım.
Benim gibi narenciye delisi biri için bulunmaz bir fırsattı. Hem kahvaltı hemde tadım yaptığımız ürünler yönüyle çok güzel bir etkinlik oldu. Diğer blogger arkadaşlarımıda çok özlemiştim. Hep beraber keyifli dakikalar geçirdik. www.portakalbahcem.com a nazik daveti ve şık sunumları için teşekkür ederim.
Reçelleri tamamen ev yapımı, mis kokulu. Bir sürü reçeli denedikten sonra özellikle mandalina, kumkat ve limon reçeli bende öne çıktı. Limon reçeli denemelerini daha önce farklı firmalarda, farklı restoran ve kafelerde denemiştim. Asitliği çok yüksek, azıcık küf kokulu bir sürü denemeden sonra www.portakalbahcem.com un limon reçelini tatığımda, çölde su bulmuş gibi sarıldım. Nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama ben bunu deneyeceğim. Krıistalimsi, sarımsı parlak, tam kıvamında bir reçel. Herkese tavsiye ederim.
Güzel Finike portakallarıyla kek yaptım.
PORTAKALLI KEK
Malzemeler:
* 3 yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 Finike portakalı
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2,5 bardak un
* 1 su bardağı süt
* 1 kabartma tozu
Portakalın kabuğunu incecik rendeleyip, yumurta ve şekerle beraber çırpalım. İçine sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve unu ekleyip homojen bir karışım elde edelim.
Bu güzel etkinlik için www.portakalbahcem.com a teşekkür ederim.
18 Nisan 2014 Cuma
Elmalı Tarçınlı Kek
ELMALI TARÇINLI KEK
Malzemeler:
* 3 yumurta
* 1,5 bardak şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Yarım bardak süt
* Yarım bardak yoğurt
* Aldığı kadar un
* 1 kabartma tozu
* 1 vanilya
Üzeri İçin:
* 4 elma
* Toz tarçın
Kek malzemelerini çırpıcıda karıştırıp, yağlanmış borcama dökün. Üzerine elma dilimleriyle kaplayın ve tarçın sepeleyin. 175 derecede 35-40 dk pişirin. Enfes kokulu bir kek. Afiyet olsun.
10 Nisan 2014 Perşembe
Çilekli Tart ve Mini Turtiler
ÇİLEKLİ TART
Malzemeler
Hamuru için
* 3 bardak un
* 150 gr tereyağı ve margarin karışımı
* 3/4 bardak şeker
* 1 yumurta
* 2 küp buz
* 1 kabartma tozu
* Bir fiske tuz
Muhallebisi için
* 2 su bardağı süt
* 2 silme yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 silme yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı şeker
* Yarım paket vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi
Üzerini süslemek için
* 350 gr çilek
* Dr. Oetker tart jöle
Hamur malzemelerini derin bir kaba koyup yoğurun. Mümkün mertebe malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin. Buz küpleriyle yoğurmak hamuru soğuk kılacaktır. Yağlanmış tart kalıbına, merdaneyle açtığınız hamuru yayın. Kenarlarını düzeltip 175 derecede 20 dakika pişirin. Isınmış fırına soğuk hamuru koyarak pişirin. Bu arada muhallebisini hazırlayın.Küçük bir tencereye limon kabuğu hariç tüm malzemeleri koyup karıştırarak pişirin. En son limon kabuğu ekleyip karıştırın. Soğumuş tart hamuruna muhallebisini sürüp azıcık soğumasını bekleyin. Çilek dilimleriniyle üzerini kaplayıp, tarifine göre hazırladığınız Dr. Oetker tart jöleyi çileklerin üzerine sürün.
Çileğin bol olduğu şu günlerde yapmanızı öneririm. Facebook'ta Pembe Kekik'in paylaştığı çilekli tart tarifini görünce bende yapmak istedim.
Artan hamur ve muhallebiyle küçük turtiler yapmaya devam ettik. Küçük turtiler beslenme çantası için birebir :) Toplamda bir büyük 5 küçük tart çıkıyor. Küçük tart kalıplarının içine Migros ve İkea'da satılan tart taban kağıtlarından kullanabilirsiniz. Çok pratik oluyor.
Afiyet olsun sizlere.
9 Nisan 2014 Çarşamba
Evde Pizza
EVDE PIZZA
Malzemeler
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 3 - 4 bardak un (aldığı kadar)
* Ilık su
* Instant maya
Üzeri Için
* 2-3 biber
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı ılık su
* Yarım kangaldan fazla sucuk
* 2 domates
* 2 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
* Kekik ve reyhan
Hamur malzemesini elde ekmek hamuru gibi yoğurun. Dinlenmesi için hamuru sarıp yaklaşık 2 saat bekletin. Hamur bu süre zarfında üç katına çıkacaktır.
Yarım çay bardağı ılık suda salçayı eritin. İçine ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. Yağlanmış tepsiye hamuru yayın ve salçalı sosu yedirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını yayın. Sucuk parçaları, mısır, biber ve domates halkalarını dizin. Istediğiniz baharatları ilave edin. Fırında 200 derecede 20 dakika pişirin. Son beş dakikasında fırından çıkarıp kaşar peyniri katın.
Uzun zamandır pizza yemeyen bizler hapur hupur bitirdik.
Afiyet olsun.
6 Nisan 2014 Pazar
Elmalı Turta
Elmalı Turta
Malzemeler
Turta hamuru için
* 2 yumurta
* 125 gr tereyağı ya da margarin
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 3 - 3.5 bardak un
* 1 kabartma tozu
İçi için
* 2 koca elma
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı ceviz-fındık kırığı
* isteğe bağlı tarçın
Hamur malzemelerini karıştırıp yapışmaz bir hamur elde edin. Küçük bir tencerede koca elmaları incecik doğrayıp üzerine şeker dökün. Bu şekilde elmaları soteleyin. Kendi suyunu salan elmalar pişince enfes oluyor. En son isterseniz tarçın ekleyin. Ceviz-fındık kırığıyla birleştirin.
Hamurun ikiye bölüp, merdaneyle açın. Yağlanmış turta kabına yayın. Üzerine elmalı harcı yayın. Hamurun diğer yarısını açıp şerit şerit kesin. Kafes olacak şekilde üzerini kaplayın.
Çınar'la bir aydır sürekli Hay Day oynuyoruz. Bazen oradaki ürünleri denesek mi diyoruz. Elmalı turta yapma fikri buradan çıktı.
Artan azıcık hamurla küçük turtiler yapalım dedik. Okula giderken bu küçükleri beslenme çantasına koyacak.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)