Biscotti
Malzemeler
*. 2,5 su bardağı un
*. 1 su bardağı bütün Fındık
*. 1 su bardağı toz şeker
* 3 yumurta
*. 1 kabartma tozu
*. 1 paket vanilya
*. Birer tatlı kaşığıyla tarçın, mahlep, toz zencefil
*. 1 su bardağı üzüm
Bu tarifte çok püf noktası var. Kuru malzeme ile sıvı malzeme yavaş yavaş yedirin. Kuru malzemenin tamamını geniş bir kapta karıştırın. Baharat kokuları yoğun gelebilir, pişince azalıyor. 3 yumurtayı çırpma teliyle çok sıkı çırpın. Yumurtalar köpürsün. Sonra kuru malzemeye yavaş yavaş yedirin. Bu ne biçim hamur diyebilirsiniz. Yağsız, sütsüz sadece yumurtayla yoğurmalı zor. Ancak 3-4 parça olarak yumurtayı döküyoruz. En sonunda hamur kopmadan homojen olabiliyor. Küçük bezelere bölüm. Benim fırın tepsime 4 beze tam oluyor. Unladığınız tezgahta bezeleri uzatın. 180 derecede yarım saat pişirin. Sonra parmak kalınlığında kesin. Sıcağın etkisiyle fındıklar, üzümler çok kolay kesiliyor. Yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Kıtır olsunlar. Çayla kahveyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.