21 Haziran 2017 Çarşamba

Dr. Oetker Kekburger



Dr. Oetker Kekburger'i Babalar Günü için oğlumla yaptık. Ona sütburger alan babası ve dedeleri için bu sefer oğlum tatlıcıklar hazırladı.

10 dakikada pişen kekler ile yaklaşık 20 dakikada hepsini hazırladık. Bıyıklı kekburgerler çok sevildi. Paketten çıkan krema karışımı oldukça fazla. Keklerin hem içine yetiyor hemde süslemede kullanabiliyorsunuz. Herkese tavsiye ederim. Çok sempatik oldular.

11 Haziran 2017 Pazar

Biscotti





Biscotti
Malzemeler
*. 2,5 su bardağı un
*.  1 su bardağı bütün Fındık
*. 1 su bardağı toz şeker
* 3 yumurta
*. 1 kabartma tozu
*. 1 paket vanilya
*. Birer tatlı kaşığıyla tarçın, mahlep, toz zencefil
*. 1 su bardağı üzüm


Bu tarifte çok püf noktası var. Kuru malzeme ile sıvı malzeme yavaş yavaş yedirin. Kuru malzemenin tamamını geniş bir kapta karıştırın. Baharat kokuları yoğun gelebilir, pişince azalıyor. 3 yumurtayı çırpma teliyle çok sıkı çırpın. Yumurtalar köpürsün. Sonra kuru malzemeye yavaş yavaş yedirin. Bu ne biçim hamur diyebilirsiniz. Yağsız, sütsüz sadece yumurtayla yoğurmalı zor. Ancak 3-4 parça olarak yumurtayı döküyoruz. En sonunda hamur kopmadan homojen olabiliyor. Küçük bezelere bölüm. Benim fırın tepsime 4 beze tam oluyor. Unladığınız tezgahta bezeleri uzatın. 180 derecede yarım saat pişirin. Sonra parmak kalınlığında kesin. Sıcağın etkisiyle fındıklar, üzümler çok kolay kesiliyor. Yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Kıtır olsunlar. Çayla kahveyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.