23 Şubat 2016 Salı

Kanal 35 Ağız Tadıyla Programı Fincan Keki


15 Şubat 2016 'da Deniz ile birlikte Kanal 35 'te Ağız Tadıyla programında Peyvend Öksüz Merttürk'ün konuğu olduk.
Hamileliğimin 37. haftasında olduğum için canlı yayına çıkmak önce biraz strese soktu, sonra sıcak ortamda hemen gevşedim.

Deniz, çocuk ve ergen psikolojisinden bahsetti, bende çocuklara seçenek sunmak adına fincan keki yaptım.

FİNCAN KEKİ
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı yoğurt ya da süt
- 1 kaşık vanilya
- 1 kabartma tozu

Çeşni malzemeleri:
- Damla çikolata, üzüm, haşhaş, tarçın, kakao, ıspanak tozu

Yumurtayı şekerle çırpın. İçine diğer malzemeleri koyup homojen hale getirin. Türk kahvesi fincanlarını yağlayıp, yarısına kadar kek hamuru dökün. 



Üzerlerine haşhaş tohumu, damla çikolata, pembe damla çikolata koyun, bazısına tarçın sepeleyin. Son kalanların içine kakao koyup karıştırın ve fincanlara koyun.


Karnıyarık tenceresinde 9 fincan pişirdim. Kapağı cam olan tencerede yükselişlerini izlemek çok süpper oluyor. Yaklaşık 15 dakikada orta ateşte pişirin.


Çok hafif bir kek olduğu için çabuk yükseliyor. Afiyet olsun.



21 Şubat 2016 Pazar

Baby Shower @UGİS CAFE BİSTRO






 Merhabalar,
6 Şubat 2016 'da sevgili arkadaşım Selcen'in davetiyle bir etkinliğe katıldığımı zannederek Folkart'a geldim. Geldiğimde bir de ne göreyim :))))

Meğer Gökçe ve benim için arkadaşlarımız Baby Shower hazırlamışlar. Çok şaşırdım, çok memnun oldum. Partiye katılan, katılamayıp destek olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Hepiniz çok naziksiniz.



Gökçe ile muhtemel doğum tarihlerimiz aynı. İkimizinde bir kızı olacak. Hamilelik gibi özel bir zamanı paylaştığımız gibi bu şahane partiyide Gökçe'yle paylaştığım için çok mutlu oldum.
İkimiz içinde süpper bir anı oldu.


Bu güzel partinin organizasyonu için Sevgili Selcen ve Sevilay'a çook teşekkür ederim. Ne söylesem, ne düşünsem az sizler için :)


İzmir / Bayraklı Folkart Towers B Kulesinde bulunan Ugis Cafe Bistro mekan sponsoru olmuşUgis Cafe Bistro bizler için çok hoş samimi, içten bir ortam hazırlamıştı. Tüm çalışanları da çok kibar ve hizmetleri de güzeldi.  Ugis Cafe Bistro ve  çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.
Nefis çay-kahve ikramları , birdilimdaha.com 'un yazarı Zeynep Ablanın enfes pastası ve Tatlimonun çikolata kaplı çilekleri, trufları ile çok hoş sohbetli bir gün geçirdik. 


Pembe taçlarımıza, bebek zıbınından oluşan çiçeklerimize bayıldım. Eve gelince bebek çantama tacımı koydum.


Çok şık bebek ürünlerinden oluşan BABY CORNER bize çiçek buketi göndermişti. Bebek kıyafetlerinden oluşan çiçek buketini bozmaya kıyamadım. Bu haliyle saklayacağım sanırım.  BABY CORNER 'a çok teşekkür ediyorum.

Eyüp Sabri Tuncer de bebek kolanyası ve şampuanı göndermişti.
Çok teşekkür ediyorum.







Tabiki her zaman olduğu gibi bizlere hep destek olan sponsor firmalarımızdan ;
 www.tatlimo.com  
bizlerleydi. Mahmut Bey'e ve Gülay Hanım'a ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.
Biz ailecek çok beğeniyoruz. Daha öncede siparişler verdik. Tüm özel günleriniz için düşünmeden sipariş verebileceğiniz bir adres  www.tatlimo.com . Bebek olduğunda da süparişlerimi buradan vereceğim.



 
GekoO benim daha önce duymadığım bir markaydı. Ürünlerini, etiketlerini incelediğimde çok beğendim. Özellikle Biscottileri çok güzel. Hamileler ve çocuklar için organik ürünler üretiyorlar. Ekotti markasıyla sattığı, dut kurusu, rezene ve cevizli biskottiye bayıldım. Ürün içerikleri incelikle düşünülmüş, doğal yapalım derken lezzettende ödün verilmemiş. Küçük bebeğin bunları yemesini beklemeden ben siparişlerimi vereceğim. Çünkü açınca dibini görmeden duramıyorum :)



Gökçe'yle süpper bir gün geçirdik.


Bu güzel partinin organizasyonu için Sevgili Selcen ve Sevilay'a çook teşekkür ederim. Ne söylesem, ne düşünsem az sizler için :)
 #‎selcensevilayorganizasyon‬ daha pek çok projeye inşallah imza atar. İnşallah gülen yüzünüzü pek çok projede görürüm.



Kızlar yorgunluk çayı içerken :)










Zeynep Abla'nın bizim için hazırladığı bebek beğişi şeklindeki pasta enfesti. Üzerinde yenilebilir pembe dantellere bayıldım. Nigar'ın baby shower partisinde de pastayı Zeynep Ablam yapmıştı. Yine enfesti. Yıllar sonra bana da nasip olmasına çok sevindim.



Nergis Abla'mızda bizler için bebek kurabiyeleri hazırlamıştı. Ailelerimizi resmettiği kurabiyelere bayıldım. Çınar eve getirdiğimde önce onlara baktı. Bulut olan hemen mideye indi :) Zamanla kurabiyelerin ufak ufak azaldığını farkettim. Meğer Çınar beslenme çantasına bir bir, hergün koyup, okulda arkadaşlarına göstererek yiyormuş :) Teşekkür ederim Nergiz Ablacığım. Çok incesin. Senin ve Zeynep Ablanın eline emeğine sağlık.



Özetlemek gerekirse, harika bir gündü. Bu günümde yanımda olan, emek veren tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. İyiki sizi tanımışım, iyiki beraber olmuşuz. Beni çok mutlu ettiniz, Allah'ta sizi mutlu etsin. Sevgiler.

10 Şubat 2016 Çarşamba

Çikolata Soslu Kek


ÇİKOLATA SOSLU KEK
Malzemeler
*  3 yumurta
*  1 su bardağı süt
*  1 su bardağı sıvı yağ
*  1 kabartma tozu
*  1 limonun kabuk rendesi ve suyu
*  2,5 - 3 bardak un

Yumurtaları şekerle çırpıp, diğer malzemeleri ekleyin. Homojen,  hafif bir hamur elde edin.  Kek tepsisini yağlayıp hamuru dökün. 180 derecede 35 dakika pişirin.  Fırından çıkıp,  soğuduktan sonra dilimlerin üzerine çikolata sosu sıkıp servis edin. Afiyet olsun. 


8 Şubat 2016 Pazartesi

Labneli Kırmızı Biber


LABNELİ KIRMIZI BİBER
Malzemeler:
* Yarım paket labne peyniri
*  Nane ve kekik
* Kırmızı biber  konservesi

Şerit haldeki kırmızı biberlerin içine labne, tuz , nane ve kekik karışımı sürerek sarın. Kürdan saplayıp yeşil biberle süsleyin. Çok pratik, sunumu güzel bir meze. Afiyet olsun.