22 Kasım 2015 Pazar

Fırında Kabak



Cansen Ablamın fırında kabağını çok beğeniyorum. Tarifini alıp denedim. Çok hoşuma gitti. Pazardan acı sivri biber bulamayınca balkonumdaki acı biberlerle hazırladım. Mideye dokunmayan bu güzel tarif için teşekkür ederim. 

FIRINDA KABAK
Malzemeler
*  1 kg kabak
*  3 iri kapya biberi
* 7 acı biber
*  Zeytinyağı
*  Kuru nane, tuz
*  Yoğurt


Kare, büyük borcama kabakları halka halka doğrayın. Kapya biberleride halka halka doğrayın. Acı biberleri çentip içine katın. Üzerine zeytinyağı gezdirip,  tuz ve nane ekleyin.Tüm malzemeyi harmanlayıp 250 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Arada karıştırın. Altta su saldığı için alt tabaka pişerken üst tabaka kuru kalmasın.  Kendi kendine pişen çok basit bir yemek. Oda ısısına geldikten sonra yoğurtla servis edin. Acı biberin çok yakıştığını göreceksiniz. Afiyet olsun. 

18 Kasım 2015 Çarşamba

Yeni lezzet keşfim: Pakmaya Parça Çikolatalar

Hanımlar, Pakmaya'nın en son yeniliğini biliyorsunuz değil mi?

Pakmaya, kimsede olmayan, iri iri parçalı, bol sütlüsüyle, yoğun kakaolu bitter’iyle, ısıya karşı dayanıklı harika bir parça çikolata serisi çıkarmış...


Ben Pakmaya Bitter Parça Çikolata'yı kekte, süslemede kullandım... Yoğun kakao lezzetiyle bambaşka bir tat verdi.


Sütlü çikolata seven bir arkadaşım yumuşacık lezzetiyle Sütlü Parça Çikolata kattığım kapkeklere bayıldı.


Arkadaşlarımın çocukları okul dönüşü iri parçalı Pakmaya Kurabiye Çikolatalarıyla hazırlanmış kurabiyeleri daha görür görmez heyecanlandılar :) Tadınca da bayıldılar. Arkadaşım “Ben böylesini hiç görmedim!” dedi. Pakmaya Kurabiye Çikolatasında Türkiye’de bir ilk olduğu kadar vazgeçilmez de olacak.


Size bir de sır vereyim: Kahvenin yanında da çok iyi gidiyor!




Unutmadan Pakmaya’nın enfes tarifler sunan bir de web sitesi var: www.mutfaginyildizi.com. Açıkçası ben www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmiyorum.


Eğer siz de yeni ve enfes lezzetler peşindeyseniz, misafirlerimi nasıl şaşırtacağım diye düşünüyorsanız Pakmaya, zengin ürün çeşitleri ve www.mutfaginyildizi.com’daki tarifleriyle sizin de vazgeçilmeziniz olacak. Mutlaka ziyaret edin.







Bir boomads advertorial içeriğidir.


17 Kasım 2015 Salı

Pancar Sapı Yoğurtlaması

   

PANCAR SAPI YOĞURTLAMASI
Malzemeler
*  1 kg pancarın sap kısımları
*  1 kuru soğan
*  Zeytinyağı

Üzeri için:  sarımsaklı yoğurt

Haftasonu pazarı gezerken taze pancarlara bakakaldım. Yumrularından turşu yapınca, saplarını atmaya kıyamadım.



Sapları güzelce yıkayıp incecik doğrayın. Vok tavaya zeytinyağı koyup 7-8 dakika kavurun. Sonra ince doğranmış soğanı ekleyip, tüm malzemeyi pişirin. 



Sarımsaklı yoğurdun üzerine pişmiş pancar sapını ekleyin.  Dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

5 Kasım 2015 Perşembe

Peynirli Otlu Kek (Tuzlu Muffin)


PEYNİRLİ OTLU KEK (TUZLU MUFFIN)
Malzemeler:
*  3 yumurta
*  1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı lor peyniri ya da beyaz peynir
*  1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* İnce doğranmış dereotu ve maydonoz
* 2,5- 3  su bardağı un 
Üzeri İçin
* Susam


Yumurtaları kırıp süt, yoğurt, sıvıyağı karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Homojen bir karışım olduğunda, içine taze otları ve peyniri karıştırıp çırpın.


Boş süt kutularını kesip, temizleyin. Kek kalıbı olarak bu kutuları kullanabilirsiniz. Kek karışımını bu kalıplara döküp, üzerine biraz susam sepeleyin.


180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakikada kekiniz hazır. Küçük kek kalıplarında, az hamurla piştiği için erken pişen kek oluyor. Pazar kahvaltıları için tavsiye ederim. Afiyet olsun.

4 Kasım 2015 Çarşamba

Bardakta Tiramisu


BARDAKTA TİRAMİSU
Malzemeler
*  3 bardak süt
*  1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
*  2 yemek kaşığı un (yaklaşık bir kahve fincanı)
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
*  2 yumurta sarısı
*  1 paket labne peyniri
*  1 paket vanilya
*  1 paket kedi dili bisküvisi

Islatmak için:
*  250 ml su 
*   1 yemek kaşığı neskafe
*  2 yemek kaşığı toz şeker


Muhallebiyi hazırlamak için 3 bardak süt, şeker, un, mısır nişastası ve yumurta sarısını çırpın. Karıştırarak pişirin. Ilırken vanilya ve labne peynirini koyup mikserde çırpın.

Bardaklara kedidili bisküvisi koyup , neskafeli şekerli suyla ıslatın. Muhallebi ve bisküviyle kat kat sıralayın. En üste muhallebiyi koyup soğuduktan sonra üzerine kakao sepeleyin. Farklı bardaklarda sunumu çok güzel oluyor. Afiyet olsun.