Ev Yapımı Sucuk
Malzemeler
* 800 gr orta yağlı kuşbaşı et
* 200 gram iç yağı
* 25 gram kimyon (yaklaşık üç tatlı kaşığı)
* 30 gram tuz (yaklaşık üç tatlı kaşığı)
* 25 gr toz biber (yaklaşık üç tatlı kaşığı)
* 5 gram yenibahar (bir çay kaşığı)
* 1-2 diş sarımsak
Sarımsağı birazcık tuz ile ezin. Kuşbaşı ve iç yağını beraber bir kere kıyma makinesinde çektirin. Baharatları karıştırıp kıymayla ve iç yağıyla beraber yoğurun. Eklenen bu iç yağı sucuğun mozaik görüntüsü için gereklidir.İyice yorup homojen hale gelen karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Bu şekilde sarımsak ve baharatın tüm aroması sucuk hamuruna geçsin. Ertesi gün tezgaha yaydığınız streç filme hamuru aşın ve şekil vererek mozaik pasta gibi sarın. Bu şekilde derin dondurucuya koyun. Kullanım için yarım saat önce buzdolabından çıkartıp bıçakla keserek kullanabilirsiniz.
Bu şekilde pratik sucuk yapabilirsiniz.
Eğer elinizde bağırsak varsa, güzelce yıkayın. Musluğa bağırsağı dayıyarak içinden su geçirin. Yarım saatte sirkeli suda bekletin. Ardından bağırsağa sucuk hamurunu doldurabilirsiniz. Bu tarifte her 1 kg sucuk hamuru için 1 metre bağırsak gider. Bağırsakdan havanın çıkması için küçük küçük iğne ucu ile delikler açın. Güneş görmeyen havadar bir yer aşabilirsiniz. Yaklaşık bir hafta içinde sucuklarınız hazır olur.
Eğer sarımsaklı daha çok seviyorsanız sarımsak miktarını arttırabilirsiniz. Beğendiğiniz sucuk markalarının içeriklerini okuyun. Bu içeriklere yakın baharatlar kullanarak kendi ağız tadınızı uygun sucuğunuzu yapabilirsiniz . Bizimkiler en çok kimyon seviyor. Afiyet olsun.