6 Temmuz 2016 Çarşamba

Reçelli Börek


REÇELLİ BÖREK
Malzemeler
*  5 yufka
*  1 kavanoz reçel ( ben erik kullandım)
*  1 su bardağı sıvı yağ

*  İsteğe bağlı üzeri için pudra şekeri



Yufkaları üst üste koyup, sigara böreği gibi üçgen kesin. Sigara böreği sarar gibi bir çok börek hazırlayın.  İç malzeme olarak reçel sürün. Reçel sıvı olduğu için yufkayı doğal olarak yapıştıracak, Açılmasına izin vermeyecektir.



Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye börekleri dizin. Sıvı yağa fırça daldırıp, tüm börekleri yağlayın. 180 derecede 20 dakikada çıtır çıtır oluyor.  İster sıcak sıcak tüketin. İsterseniz soğutup pudra şekeri ile servis edin. Afiyet olsun. 

5 Temmuz 2016 Salı

Ayran Aşı


AYRAN AŞI
Malzemeler
*  1 su bardağı buğday
*  1 orta boy kabak
*  2 su bardağı yoğurt

Üzeri için 
*  Sıvıyağ
*  Kırmızı toz biber
*  İri ceviz parçaları
*  İsteğe bağlı toz nane

Buğdayı bir akşam önceden ıslayın. Tencerede buğdayı haşlayın. Haşlanmasına yakın kabağı küçük küçük doğrayıp ekleyin.  Buğdayla kabak özdeşleşerek pişsin. 2 su bardağı yoğurttan ayran yapın. Soğuk soğuk pişmiş buğdayla karıştırın.  Üzeri için yağa bir öbek ceviz atarak kızdırın. En son kırmızı biber ekleyin. Soğuk çorbanın üzerine yağı dökün. İsteğe bağlı kuru nane ekleyin. Kızdırılmış  cevizli yağ bu çorbaya enfes bir tat veriyor. Afiyet olsun. 

3 Temmuz 2016 Pazar

Haşhaşlı Çörek


HAŞHAŞLI ÇÖREK
Malzemeler
*  4-5 su bardağı un
*  1 su bardağı süt
*  1 su bardağı sıvı yağ
*  1 küp yaş maya
*  1 yemek kaşığı toz şeker
*  1 çay kaşığı tuz
*  1 yumurta beyazı ( sarısı üzerlerine)

*İçine sürmek için dövülmüş haşhaş

Hamur malzemeleri için derin bir kapta hepsini koyup karıştırın.  Yaş mayayla bu tarif çok güzel oluyor. Hamuru bekletmeden küçük küçük bezelere ayırın. Merdaneyle açıp üzerlerine yağla inceltilmiş haşhaş sürün. En üsttekine sürmeyin. Beş tane üst üste koyup, bıçakla düzgünce kesin. Ardından dolayıp halka yapın. Üstlerine yumurta sarısı sürün. Halkaları yaparken çörekler şişiyor. Ekstra beklemeniz gerekmiyor.  175 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.