VİŞNELİ CHEESECAKE
Malzemeler:
* 1 paket (200 gr) petibör bisküvi
* 125 gr. tereyağı
* 500 gr tatlı lor
* 3 yumurta
* 1 kabartma tozu
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
Üzeri için
* Çekirdeksiz vişneler
* 2 su bardağı vişne suyu
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 yemek kaşığı toz şeker
Tart borcamını tereyağı ile yağlayın. Bir paket petibör bisküviyi 125 gr eritilmiş tereyağı ile ezip, borcamın tabanına yayın. Ayrı bir kapta şeker, tuzsuz lor peyniri, yumurta, kabartma tozu ve sütü karıştırıp pürüzsüz bir krema haline gelinceye kadar ezin. Tabana peynirli karışımı yayıp, 180 derecede yaklaşık 35 dakika pişirin. Fırından çıkmış hali resimdeki gibi olmalıdır.
Fırından çıkan keki, soğumaya bırakın. Tencerede soğuk vişne suyu, nişasta ve şekeri karıştırıp jöle kıvamında pişirin. Kekin üzerine vişnelerle süsleyin, jöleyi sürün.
Dolapta 2 saat kadar dinlendirip ikram edebilirsiniz. Lor içeriğinden dolayı protein miktarı yüksek, faydalı bir tatlı. Afiyet olsun.