28 Ocak 2014 Salı

BrainFit İzmir'e geldi!



2001 yılında, insanın keşfedilmeyen potansiyelini ve bu potansiyelin gelişebilirliğini bulmaya gönül vermiş bir grup terapist tarafından Singapur'da oluşturulan konsept, Uzak Doğu'da on mnoktadan sonra şimdi Türkiye'de, İzmir'de mevcut.

Zihin egzersizleri ile çocuğun, gencin beyin performansını artırmaya yarayan bir sistem.

Brain Fit Studio 'da yapılan Zihin Haritası Testi çocuğa özel ve ona uygun zihin egzersizleri programlarından hangisine öncelik verilmesi gerektiğini ölçer. Geliştirilmesi gereken alanları tanımlamasının yanı sıra, öğrencinin başarıya ulaşabileceği ve maksimum performans göstereceği anahtar noktaları da gösteriyor.


 “Brain Fit Studio 12 yıldır ailelerin ve çocukların büyük bir keyif, istek ve umutla geldiği, harika gelişmelere tanıklık eden güçlü bir kuruluştur” diyen Brain Fit Studio Türkiye Sorumlusu Cem Özbay, sistemle ilgili şu bilgileri veriyor:

“Brain Fit Studio daha önce dünyada 6 ülkede, binlerce çocuğun hızlı sürede öğrenmesini sağlayarak, başarı duygusuyla tanışmalarına tanıklık etti. Amerika'da, Singapur'da ve Avustralya'da bizim programlarımızı ya da ortak ürünlerimizi kullanan binlerce çocukta, gözle görülür ve test sonuçlarına göre kanıtlanmış gelişmeler kaydedildi. Programlarımız, bilim adamlarının buldukları, genel ve duygusal zekâ ağından sorumlu olan bazı beyin bölgelerinin güçlendirilmesi ile zekânın yapılandırılmasına dayanıyor. Dikkat ve işlem hafızası, dil becerisi, görsel ve vücut algısı, bu kritik, anahtar beyin bölgeleridir. Eğitim programımız sinir bilimcilerin uyguladığı gibi maksimum etkide ve faydada devam eder. Sinir bilimciler daha çok becerilerin geliştirilmesi için çaba gösterirler ama zihin egzersizleri sadece geliştirilmesi ile yetinmez bunu optimum seviyeye getirmek için uğraşır.“

Cem Özbay, programların nasıl bir sistemle çalıştığı konusunda ise şunları söylüyor:

“Brain Fit Studio’da öğrencilerin zihin egzersizleri seviyelerini uluslar arası geçerliliği kanıtlanmış standard testlerle belirliyoruz. Standard testler tüm dünyada aynı ve tutarlı bir şekilde uygulanır, puanlanır ve sağlıklı istatistiksel sonuçlara ulaşılır. Bu sonuçlar sayesinde karşılaştırmalar yapılır. CognitiveMAP™ (Bilişsel Harita Testi) bir öğrencinin yeteneğini uluslar arası veri tabanında, kendi yaşıtlarının alanına düşen skorlarla karşılaştırma yaparak ölçer. Bunun sonucunda zihin egzersizleri programı oluşur ve öğrencinin bu beş alandan hangisini geliştirmeye güçlendirmeye ihtiyacı olduğu ortaya çıkar. Bu programda tıpkı bir fitness programına gitmeden önce ne kadar ağırlık kaldırabildiğinizi ölçmeleri gibi biz de öğrencilerin zihin egzersizi (brain fitness) seviyelerini ya da bilişsel becerilerini; yani bir zihnin ne kadar ağır kaldırabileceğini ölçüyoruz. Bu sayede, öğrenci için en ideal ve tamamen kişiye özel bir program uyguluyoruz. Cognitive Map™ kişiye özel ve öğrencinin zihin egzersizleri (brain fitness) programında hangisine öncelik vermesi gerektiğini ölçen bir süreçtir. Bu süreçte çocuğun, görsel, işitsel, duyusal-motor işlemleri, dikkat ve hafızası ile sosyal ve duygusal becerileri saptanır. Bu beş sistemin güçlü ve zayıf yanlarını anlamak “öğrenme motorumuzu” anlamak ve ne kadar sağlıklı işlediğini görmemiz demektir.”


Test sonuçları ortaya çıktıktan sonra geliştirilmesi gereken alanlara göre program oluşturulduğunu belirten Cem Özbay, programla ilgili de şunları söylüyor:

“Sonuçlara göre her öğrencinin profiline uygun bir program oluşturulur. Adaptasyon çok önemlidir çünkü eğer seçilen görevler çok kolaysa beyinde güçlü daha iyi ve verimli bağlantılar oluşmayacaktır. Eğer çok zor olursa, öğrenci motivasyonunu kaybedecek ve buna bağlı olarak kendine olan güvenini ve ilgisini kaybedecektir. Aileye sürekli geribildirim yapılarak gelişim takip edebilir ve öğrencinin zihin egzersizleri programındaki durumuna uygun bilişsel zihin egzersizlerini ayarlanır. Brain Fit Studio’da 50 dakikalık zihin egzersizi seansında, öğrenci bilişsel bir görevi 500 ile 1000 arası tekrarladığında beyninde yeni bir yapılanma oluşur. Maksimum sonuçlara ulaşmak için gereken seviyede sıklık ve yoğunluk çok önemlidir. Bu adımlar izlendiği takdirde, beynin daha hızlı ve keskin bir öğrenme ve performans ağlarına sahip olmasını bekleriz. Öğrencilerimizin daha kalıcı öğrenmesini, daha uzun süre odaklanmasını, daha hızlı düşünmesini ve daha çok şeyi hatırlamasını bekleriz. Kazanımlarını görmek ve gelişimlerini takip etmek için tüm öğrencilerimize SMART™programlar sonunda CognitiveMAP™ (Bilişsel Harita Testi) tekrar uygular ve sonuçlarını aileyle paylaşırız.”



İletişim Bilgileri:
Brain Fit Studio

http://brainfitturkey.com/

Erzene mah.114 sok No: 5
Bornova İzmir


Tel: 0 232 374 54 00

26 Ocak 2014 Pazar

İlk Karne



Cuma günü ilk karnemizi aldık. Kayıtlara küçük oğlumun başarısı geçsin.







15 Ocak 2014 Çarşamba

Teşekkürler Barış :)

Oğlum Çınar,  yaklaşık 15 gündür hasta. Sürekli buhar almak için hastaneye gidiyoruz.  Son günlerde sabah 4 ten önce uyuyamaz olduk. 06.30 da da kalkıp işe gidiyoruz. Dün akşam Çınar'ı iş çıkışı alıp eve geldiğimde kapıda bir sürprizle karşılaştım.

Kapi koluna asılmış iki koca torba vardı. Sıcak ekmek kokusu bizim kata yayılmıştı. Cam kavanozda ılık balık çorbası görünce arkadaşımız Barış'ın uğradığını anladım.

İçimde bir sıcaklık yükseldi, yüzüme yayıldı. Hasta oğluma çorba,  taze ekmek getirmiş. Bizim içinde balık konservesi.


Kapıda çiçek- çikolata bulsam bu kadar sevinmezdim. Günlerin yorgunluğunun üzerine bu ince fikir, bu küçük jest çok iyi geldi. Teşekkür ederiz.


Aynı günün sabahında diğer gıda mühendisi arkadaşlarla konuştuğumuz da beta - glukanın bağışıklık sistemi üzerine faydalarından bahsettik. Doğal olarak ekşi maya ekmeğinde olduğundan, bu dönem francala yerine bunu tüketmeye eşimle anlaştık.  Tahmin edeceğiniz üzere zor bir seçim olmadı.  :)

Ingiltere'de yapılan bir araştırma ekşi maya ekmeğinin hem bağışıklık sistemi hemde alerji üzerine olumlu etkilerini ortaya koymuş.  Balıkları tüketmese de ekmekler Çınar'a çare yolunda yardımcı oldular.


Wikipedia'ye göre Krup hastası çocuklar için akşam yemeği erken yenmeli,  akşam açıkan çocuğa ekmek ve süt vermeli. 
Etkili virüsün dolaştığı şu günlerde tavsiye ederim. Görüşürüz. 

11 Ocak 2014 Cumartesi

Makarnalı Menemen


Geçen gün annem televizyondan aldığı besleyici bir tarifi anlattı.  Neden akşam denemiyoruz? dedik. Çok hoşumuza giden bu tarifi paylaşmak istedim.

Eminim yaz sebzeleriyle daha güzel olur.

MAKARNALI MENEMEN
Malzemeler
*  250 gr makarna
*  1 kuru soğan
*  2 yeşil biber
*  1 kırmızı biber
*  5 sosis
*  Tereyağı - sıvı yağ
*  Karabiber, kırmızı biber
*  Tuz
*  3 domates
*  4 yumurta

Sıvı yağda jülyen doğradığınız soğan ve ince doğranmış biberleri kavurun.


Halka doğranmış sosisleri ekleyip soteleyin. Küp küp domatesleri de ilave edip karıştırın.

Başka bir tencerede, tuzlu su kaynatıp, makarna haşlayın.







Pişen harca haşlanmış makarnaları ekleyip karıştırın.  İçine yumurtaları kırıp hep beraber pişirin.  Sebze, karbonhidrat ve protein içeriğiyle tam bir gıda.  Afiyet olsun.


6 Ocak 2014 Pazartesi

Ispanaklı Yumurta


ISPANAKLI YUMURTA
Malzemeler
*  Yarım kilo ıspanak
*  2 küçük soğan
*  4 yumurta
*  Sıvı yağ
*  Tuz , karabiber

Geniş bir tencerede en az 1,5 lt su kaynatın. İçine uçlarını kesip temizlediğiniz, yıkadığınız ıspanakları ekleyin.  2 dk öldürüp süzgüye alın. Balık tavasına sıvı yağ koyup, yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Suda öldürdüğünüz ıspanakları ekleyin. Biraz çevirin yumurtaları katın. En son tuz ve biberini ekleyip servis edin.

Suda öldürmek ıspanağın rengini koruyor, albeniyi arttırıyor. Afiyet olsun.

5 Ocak 2014 Pazar

Kete


KETE
Malzemeler
*  1 paket yaş maya
*  2 su bardağı sütp
*  Yarım su bardağı sıvı yağ
*  1 yemek kaşığı toz şeker
*  1 tatlı kaşığı tuz
*  Alabildiği kadar un

Arası için
*  250 gr margarin ya da tereyağı
*  1,5 çay bardağı un
*  1 çimdik tuz

Üzeri için
*  1 yumurta sarısı
*  Çörek otu / susam


Süt,  sıvı yağ,  toz şeker, mayayı karıştırın.  Ilık olan bu karışım ile unu birleştirip yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 5 bezeye bölüp, merdaneyle açalım. Küçük bir tencerede tereyağında unu kavurup biraz tuz katıp unun hoş kokusunu çıkaralım. Açtığımız  bezelerin içine kavurduğumuz unu koyup dikdörtgen şeklini verelim. Yine kavurduğumuz undan yayıp kare şeklinde bırakalım.  Yağlanmış tepsiye katlama yerleri alta gelecek şekilde dizelim. Yarım saat tepside  dinlendirip, üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu/susam sepeleyip 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.

2 Ocak 2014 Perşembe

Elmalı Kek

Arkadaşım Ruhşan'a bebek ziyaretine gittiğimizde bize elmalı armutlu kek ikram etti. Uzun zamandır bu kadar lezzetli birşey yememiştim. Tarifini alıp evdekiler için denedim.

ELMALI KEK
Malzemeler
*  3 yumurta
*  1 su bardağı toz şeker
*  1 su bardağı sıvı yağ
*  1 vanilya
*  1 kabartma tozu
*  1 çay bardağı süt
*  2,5 su bardağı un
*  Üzeri için bir adet ince dilimlenmiş elma.
*  İsteğe bağlı üzeri için tarçın




Tüm malzemeyi karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün.  Üzerine dilimlenmiş elma ile süsleyin. Bu kekin sırrı ortası delik kapta pişmesi. 200 derecede 5 dk pişirdikten sonra, 175 derecede yaklaşık yarım saat pişiyor. Bu sayede kabuk oluşumu ekmek gibi tamamlanırken içi pufuduk şekilde yükseliyor.
Afiyet olsun.