PAZI SAPI YOĞURTLAMASI
Malzemeler
* 2 demet pazının sapı
* 2 diş sarımsak
* 1 büyük kase süzme yoğurt
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pazıların saplarını, kaynar suda haşlayın. Pazıları çok ölürmeden, biraz diri bırakarak soğuk suya alın. bu sayede rengini koruyacaktır.
Süzme yoğurda dövülmüş sarımsak , zeytinyağı, ceviz parçaları ve nane ekleyin. Pazı parçalarını sudan alıp elinizle sıkın. Yoğurtla birleştirin. Nane ve ceviz bu salataya çok yakışıyor. Süslemek için nar taneleri kullanabilirsiniz. Evde olmadığı için ben kullanamadım. Afiyet olsun.