Tavuk Suyu
Malzemeler:
* 1 anaç tavuk
* 1 patates
* 1 soğan
* 1 havuç
* Tane karabiber
* Biberiye
Anaç tavuğunuzu bol suda yıkayın. Mutfak fırçası ile içini fırçalayıp, kan , ciğer vb. artıklardan temizleyin. Tavuğun içine soğanı koyup, derisinin içine karabiber taneleri koyun. Bol su ile düdüklüyü doldurup, tavuğu oturtun. Diğer sebzeler, biberiye ve tuz ilave edip en az bir saat pişirin. Tavuk suyunu süzgüden süzüp, oda ısısına gelinceye kadar soğutun. Buz poşetlerini huni ile tavuk suyu doldurun. Tepsiye poşetleri dizip, bir süre buz dolabında bekletin. Ardından derin dondurucuda saklayın. Üzerlerine tarih yazmayı unutmayın :)
Çorba ve pilavlar için çok pratik, enfes çözüm. Afiyet olsun.