PEYNİRLİ OTLU KEK (TUZLU MUFFIN)
Malzemeler:
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı lor peyniri ya da beyaz peynir
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* İnce doğranmış dereotu ve maydonoz
* 2,5- 3 su bardağı un
Üzeri İçin
* Susam
Yumurtaları kırıp süt, yoğurt, sıvıyağı karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Homojen bir karışım olduğunda, içine taze otları ve peyniri karıştırıp çırpın.
Boş süt kutularını kesip, temizleyin. Kek kalıbı olarak bu kutuları kullanabilirsiniz. Kek karışımını bu kalıplara döküp, üzerine biraz susam sepeleyin.
180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakikada kekiniz hazır. Küçük kek kalıplarında, az hamurla piştiği için erken pişen kek oluyor. Pazar kahvaltıları için tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Bende çok severim. Sık sık yaparım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Ellerine sağlık canım, ben de yulaf unuyla yapıyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, ben de yulaf unuyla yapıyorum :)
YanıtlaSil