29 Haziran 2010 Salı

Gözde'den Balık Tarifi

Merhabalar,
Bugün sizlere su ürünleri mühendisi Gözde'den iri balık tarifi vermek istiyorum. İri balık olarak çipura, levrek ya da lüfer ile yapabilirsiniz. Bu tarifte Gözde, yağlı kağıt kullanıyormuş. Alüminyum folyoyu neden kullanmadığını sorduğumda, balıkla fırında pişerken kanserojen madde ürettiğini söyledi. Gıda mühendisi olarak yorum yapmıyorum.

GÖZDE'NİN BALIĞI
Malzemeler
- Temizlenmiş iri balıklar
- Bir bağ maydonoz
- Balık başına iki dilim limon
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
- Yağlı kağıt

Yağlı kağıttan balığı kaplayacak şekilde, yaklaşık balığın 1,5 katı boyunda kesin. Yıkanmış, temizlenmiş balığın karnına bir tutam maydonoz koyun. İçine birazcık tuz sepeleyin. Üzerine tuz ve karabiber sepeledikten sonra, iki dilim limon koyun. En üstüne azıcık zeytinyağı dökün ve kağıdı şeker paketler gibi iki ucundan bükerek kıvırın. Bu şekilde elinizdeki balık sayısı kadar paket yapın. Fırında yaklaşık 30 dakikada pişiyor. Servisi ne kadar güzel görünür değil mi?

Yanında bol yeşil salata, patatesli bir mezeyle hayal ediyorum. Bu tarifi deneyeceğim, o zaman resimlerini eklerim. Yarın görüşürüz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkürler