Sevgililer Günü yemeğinden bir tarifim daha var.
MANTAR GÜVEÇ
Malzemeler:
- 500 gr taze mantar
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 domates
- 4 sivri biber
- Tuz,karabiber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Üzeri için 250 gr kaşar peyniri rendesi
Mantarları yıkadıktan sonra bir süzgüye alıp suyunu süzdürüyoruz. Kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Mantarlar büyükse dörde, küçükse ikiye bölüp tencereye ekleyin. Yeşil biberi, kabukları soyulmuş, doğranmış domatesi ekleyip iyice pişirin. Baharat ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Pişerken mutfağa mis gibi koku yayılıyor. Küçük borcamlara bölüp, üzerine kaşar rendesi dizin. 10 dakika fırında üzeri kızarıncaya kadar kalsın.
Balığın yanında, meze olur diye yaptığım bu çeşit balıktan fazla beğenilince biraz bozuldum. Mercanları tavada kızartıp, çipurayı fırında pişirmiştim oysa. Bundan sonra bir kilodan ana yemek olarak yapmayı planlıyorum. Yarın görüşürüz.
aslıcım bana güzel bir fikir verdin.
YanıtlaSilben bunu kuş başı tavuk göğsüyle pişirip sonra küçük güveç kaplarına koyayım, üzerine kaşar serpip kızarıncaya kadar fırınlayım. nasıl olur??
ellerine sağlık.
elif
süpper olur :)
YanıtlaSilsupperr :) bayidiiimmm...
YanıtlaSilAslicim ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler...Yanliz ben yurtdisinda yasadigimdan böyle bir yarismaya katilamam...Ama yinede ilgin icin tesekkürler.Sevgiler
YanıtlaSilaa ben de c.tesi balık daveti verecektim. yapsam mı acaba meze olarak?? tarif için tşk arkadaşım. eline sağlık
YanıtlaSilÇok severim:))) İnanılmaz güzel olur, ellerine sağlık Aslı'cığım.
YanıtlaSilAslı Hanım, aynı şehirde olsakta uçursam size hemen.
YanıtlaSil