6 Eylül 2012 Perşembe

YALVAÇ PAZARI - Yumurtalı Koca Kabak

Bayram tatilinde Yalvaç'a gittik. Arife günü kurulan pazarda ailecek gönlümüzce gezdik. Bizim için geçmişimize ait lezzetler barındıran değişik bir keyif oldu. Eşim taze fındık aldı, kız kardeşim Deniz ayçekirdeği çanağı aldı. Bende ananemin evinde görmeye alıştığım koca kabakları görünce dayanamadım aldım.


Pazarda satılan çekirdek çanakları


Pijamalı ve sakız koca kabaklar.
Bu koca koca kabakların tanesi elli kuruş.



Koca girit kabağı


Çınar'ın delirdiği cherry değil minnak domatesler.

Yerli tohum, pembe domatesler

Minnak domateslerin turşuluk çeşidi.
Çınar bunlardan turşuda yapalım anne diye delirdi.


Çınar bu domatesleri çok seviyor. Üzüm yer gibi atıveriyor ağzına.

Küçüklüğümüzde ananem bu yukarıda gördüğünüz koca kabakları soyar, koca bir leğene rendelerdi. İçine yumurta pişirir-ekler, baharatla aromalandırır, biraz yeşillik doğrayıp börek içi yapardı. Komşularıyla hamur açar, sokakta börek yaparlardı. Bu şekilde gelene geçene börek ikram ederlerdi. Şehirden gelen bizler için değişik bir manzaraydı.


Hamur açmasını beceremediğim için yumurtalı kabak yapmaya karar verdim.






YUMURTALI KABAK
Malzemeler:
-  1 adet koca kabak ya da 1 kg kabak
- 1 kuru soğan

- 1 demet maydonoz
- 3 yumurta
- İsteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı salça
- Zeytinyağı





Vok tavada zeytinyağı ve  yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra küp küp doğranmış kabakları ekleyin. Yüksek ateşte soteleyip, kuruduklarında biraz su ekleyin. İsteğe bağlı olarak salça eklenebilir. Yumurtaları kırıp, ocaktan almaya yakın kıyılmış maydonoz ekleyin.

Bu yemekte maydonoz yerine dereotuda kullanılabilir. Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler