Pazarda satılan çekirdek çanakları
Pijamalı ve sakız koca kabaklar.
Bu koca koca kabakların tanesi elli kuruş.
Koca girit kabağı
Çınar'ın delirdiği cherry değil minnak domatesler.
Yerli tohum, pembe domatesler
Minnak domateslerin turşuluk çeşidi.
Çınar bunlardan turşuda yapalım anne diye delirdi.
Çınar bu domatesleri çok seviyor. Üzüm yer gibi atıveriyor ağzına.
Küçüklüğümüzde ananem bu yukarıda gördüğünüz koca kabakları soyar, koca bir leğene rendelerdi. İçine yumurta pişirir-ekler, baharatla aromalandırır, biraz yeşillik doğrayıp börek içi yapardı. Komşularıyla hamur açar, sokakta börek yaparlardı. Bu şekilde gelene geçene börek ikram ederlerdi. Şehirden gelen bizler için değişik bir manzaraydı.
Hamur açmasını beceremediğim için yumurtalı kabak yapmaya karar verdim.
YUMURTALI KABAK
Malzemeler:
- 1 adet koca kabak ya da 1 kg kabak
- 1 kuru soğan
- 1 demet maydonoz
- 3 yumurta
- İsteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı salça
- Zeytinyağı
Vok tavada zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra küp küp doğranmış kabakları ekleyin. Yüksek ateşte soteleyip, kuruduklarında biraz su ekleyin. İsteğe bağlı olarak salça eklenebilir. Yumurtaları kırıp, ocaktan almaya yakın kıyılmış maydonoz ekleyin.
Bu yemekte maydonoz yerine dereotuda kullanılabilir. Afiyet olsun.
Afiyet olsun Çınar'a:))
YanıtlaSil