27 Ocak 2013 Pazar

Limonlu Kereviz

Saplarını kullanıp, zeytinyağlı pişirdikten sonra, kökleriyle limonlu kereviz yaptım. Pişerken çok güzel kokan bu yemeğin tadını çıkartmak lazım. Kışın güzelliğide bu. Kış sebzelerinin hakkını vermek gerekli.

DSC_0078

LİMONLU KEREVİZ
Malzemeler:
-  2 kök kereviz
-  1 patates
-  1 havuç
-  1 kuru soğan
-  1 limon suyu
-  Yarım su bardağı bezelye

DSC_0066

Kalın tabanlı bir tencerede önce yemeklik doğranmış soğanları, zeytinyağında soteleyin. Doğranmış havuç, kereviz ve patatesi ilave ederek pişirmeye devam edin. E son bezelyeleri ilave dip (ben dondurulmuş kullanıyorum), sıcak su ilave edin. İyice piştikten sonra tuzunu ve bir limonun suyunu ekleyip, altını kapatın. Yaklaşık olarak yarım saat dinlendikten sonra servis edin.

Bu yemeğin püf noktası, kereviz ve patatesi doğradıktan sonra limonlu suda bekletmektir. Bu sayede  kararmaları önlenmiş olacaktır.

DSC_0061

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Aslı'cığım ne güzel bir yemek olmuş, resimde de gökkuşağı gibi rengarenk çıkmış, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Çok besleyici vitamin deposu olan bu yemeği keşke herkes sevebilse. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler kızlar :)

    YanıtlaSil
  4. Portakallasına da bayılırım buna da. Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Limon veya portakal.. Birinden biri illa ki olacak kerevizde:) Ellerine sağlık Aslıcım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler