20 Mayıs 2013 Pazartesi
Annemin Yeni Yıl Pilavi
ANNEMİN YENİ YIL PİLAVI
Malzemeler:
- 2 bardak pirinç
- Haşlanmış kestane
- Haşlanıp didilmiş tavuk parçaları
- Sıvıyağ - tereyağ
- Tarçın, karabiber, tuz
Pirinci yıkayıp süzün. Sıvıyağ ve tereyağı karışımında pirinci kavurup tuz ilave edin. İçine kestane ve tavuk parçalarını ekleyin. Tereyağ lezzet verirken, sıvıyağ parlaklık veriyor. 1-1,5 oranında su ilave ederek pilavı pişirin. 2 bardak pirinç ve toplam bir bardak kestane+tavuk karışımı için 3,5 bardak su idealdir. Pilav pişince biraz dinlendirin. Derince bir kasenin en alt kısmına biber parçaları ve domates dilimleri yerleştirin. Bir sıra kestane ve tavuk karışımı döşedikten sonra pilavla üstünü kapatın. Kasenin ağzına bir kapak kapatıp, su dolu tepsinin üzerinde 15 dk pişirin. Benmari usulu bu pişmede lezzetler birbirine geçiyor. Ters çevirip, sunun.
İsteğe bağlı olarak üzerinede tarçın sepeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler