12 Aralık 2014 Cuma

TEREYAĞLI KURABİYE



TEREYAĞLI KURABİYE
Malzemeler
*  250 gr tereyağ ( tereyağ tadının keskin olmasını istemiyorsabız yarı yarıya margarinde koyabilirsiniz.)
*  1 su bardağı pudra şekeri
*  4 su bardağı un
*  1 çay kaşığı karbonat
*  1 çay kaşığı limon suyu

Tereyağını oda ısısına getirin. Pudra şekerini ile tereyağını yoğurun. Macun gibi olsun. İçine un, karbonat ve limon suyunu ekleyin. Uzun hamur şeritleri yapıp, bıçakla kesin. Her birinin üzerine çatalla şekil verin. Yağlı kağıt serili tepsilerde 150 derecede 25-30 dakika pişirin. Üstü kızarmadan, beyaz beyaz çıkarın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorumlarınız İçin Teşekkürler