PORTAKAL REÇELİ
Malzemler
* 5 portakal
* 1 kg toz şeker
* 1 limon suyu
Portakalları yıkayıp tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatın. Suyu döküp tekrar taze su koyup kaynatın. Bu şekilde portakalların acı suyu gidecektir. Dört kere yapıp portakalları biraz soğumaya bırakın.
Soğuyunca elinizden geldiğince düzgün dilimleyin. Üzerine bir kilogram şeker ve bir bardak sıcak su ekleyip yaklaşık 45 dk pişirin. En son limon suyu ekleyip, kaynatın. Sıcak sıcak kavanozlara koyup ters çevirin. Afiyet olsun.
Afiyetle yiyin canım.Sevgiler..
YanıtlaSilElinize sağlık birçok portakal reçeli var sizinki de gizel bir tarif denemek isterim sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık Aslıcım. Afiyetle..
YanıtlaSilSevgiler
çok güzel görünüyor aslıcım misler gibi portakal kokusu yayılmıştır mutfağa
YanıtlaSilellerine sağlık
Ellerinize sağlıkk güzel gözüküyor
YanıtlaSil