3 Haziran 2015 Çarşamba

Mısır İrmikli Ekmek




MISIR İRMİKLİ EKMEK
Malzemeler
*  1 su bardağı mısır irmiği
*  4 -5 bardak un
*  1 su bardağı ılık süt
*  1 paket yaş maya
*  1 yemek kaşığı çörekotu
*  1 yemek kaşığı kırmızı iri pul biber
*  1 yemek kaşığı toz şeker
*  1 tatlı kaşığı tuz

Bir su bardağı ılık süte yaş maya ve yarım yemek kaşığı şeker koyup, kabarmasını izleyelim.
Derin bir kapta un, irmik, çeşni maddeleri olarak çörekotu ve biber koyup karıştıralım. Biraz tuz ve yarım yemek kaşığı toz şeker ekleyip, mayalı sütle birleştirip yoğurun. Ele yapışmayan , tok bir hamur elde edin. Cıvık olursa un ekleyin. Bu halde en az yarım saat mayalanmasını bekleyin.



Yaklaşık iki katına çıkacaktır. Küçük bezeler alıp küçük ekmek şekli verin. Yağlı kağıt serili tepside bir on dakika daha bekletip fırınlayın. Yarım saatte pişeceklerdir.  Egem'in katkısız ununu kullandım.
Güzel kabardı, size de tavsiye ederim. 



2 yorum:

  1. Çok ilginç! ilk defa duyuyorum bu tarifi ama malzemelere bakılırsa nefis olmalı ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Mmmmmm hamarat arkadaşım ellerine sağlık. Her derde deva olan çörek otu ve katkısız egem un ile harika bir ekmekcik. Sifa olsun canım...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız İçin Teşekkürler