22 Ekim 2014 Çarşamba
Patlıcanlı Börek
PATLICANLI BÖREK
Malzemeler:
* 1 kg patlıcan
* 4 yeşil biber
* 1 kuru soğan
* 3 domates
* 1 diş sarımsak
* Zeytinyağı, tuz, karabiber
* 4 yufka
Islatmak ve aralara süremek için
* 2 yumurta
* 1 su bardağı fındık yağı
* 1 su bardağı süt
Üzeri için
* Susam
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 dakika bekletin. Tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip çevirin. Üzerine ince doğradığınız biberleri ekleyin. Küp küp doğranmış patlıcanları ilave edip soteleyin. En son kabukları soyulmuş, ince doğranmış domatesleri ekleyip pişirin. En son tuz ve karabiber ekleyin. Sulu olmayan, kıvamlı bir patlıcan sote elde edeceksiniz.
Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ ve sütü beraber çırpın. Yufkaları sekize bölüp, ıslatma harcını sürün. Bir yemek kaşığı dolusu harç koyup kalınca, sigara böreği sarar gibi sarın. Dört yufka ile patlıcanlı harç tam yetecektir. Bir tepsi tam dolacaktır.
Böreklerin üzerine ıslatma harcını döküp tüm yüzeylerin bu harca bulanmasını sağlayın.
Üstlerine susam sepeleyip 175 derecede bir saat pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkürler