İMAM BAYILDI
Malzemeler
* 5 kemer patlıcan
* 4 orta boy kuru soğan
* 2 iri domates
* 4 diş sarımsak
* Maydonoz yaprakları
* Sivri biber / çarliston biber
* Zeytinyağı
* Tuz ve şeker
Patlıcanları sıvı yağda kızartıp borcama dizin. Soğanları piyazlık (yarım ay şeklinde) doğrayın. Tavada, zeytinyağında çevirin. İçine ince doğradığınız sarımsakları, tuz ve bir tatlı kaşığı şekeri ekleyip kavurun. Domatesleri de küp küp doğrayın. Kavrulmuş soğanlara ekleyip, sotelemeye devam edin. En son içine maydonoz ekleyin. Biraz soğuyunca, patlıcanların içini genişletip, hazırladığınız harçla doldurun.
İmam bayıldıların üzerine sivri biber ya da çarliston biber dilimleri koyup, bir tatlı kaşığı salçayı küçük bir kasede eritip, patlıcanların kenarına dökün. 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Biberlerin üzeri kızarmazsa, ızgara kısmında biraz tutun. Patlıcanların lezzetli olduğu şu günlerde tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım. En sevdiğim yemeklerden biri. İmamla birlikte ben de bayılıyorum.....Öptüm seni.....
YanıtlaSil